Cristian Diaconescu, după ce PMP a hotărât organizarea Congresului: Încălcările grave statutare şi legale vor face obiectul unor acţiuni în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu FOTO Arhivă
Cristian Diaconescu FOTO Arhivă

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a transmis într-un mesaj pe Facebook că a convocat statutar o şedinţă a Consiliului Naţional al partidului, acuzând că membrii sunt ameninţat să nu participe. Mesajul liderului PMP vine în contextul în care mai mulţi membrii ai Consiliului Naţional al formaţiunii au hotărât organizarea Congresuljui pentru alegerea unei noi conduceri, într-o şedinţă convocată nestaturar, afirmă actualul preşedinte de partid.

„Astăzi, a fost convocată, în mod statutar şedinţa CEN a PMP. Aceeaşi grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine şi ameninţă pe toate căile membrii CEN, să nu participe la şedinţa de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorităţii necesare pentru a putea fi luate măsuri”, a acuzat actualul lider al PMP pe Facebook. 

Diaconescu a informat că „încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie”, când a fost hotărâtă organizarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri în februarie,  „vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”. 

„Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu şi cu dovezi clare, a acţiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageţi concluziile privind “bunele intenţii” în ceea ce priveşte soarta acestui partid. În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”, a mai informat preşedintele PMP. 

Liderul PMP a explicat că nu a putut participa la întâlnirea în care mai mulţi lideri ai partidului au hotărât organizarea Congresului în februarie pentru alegerea unei noi conduceri. 

„Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conştienţi de ceea ce urmau să facă. Astfel deşi mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac şi partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezenţa mea ca şi Preşedinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce îşi şi dorea domnul Tomac, îngrijorat şi conştient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, a mai explicat Cristian Diaconescu. 

Cristian Diaconescu a acuzat şi că i-a fost vlocat accesul la pagina oficială de Facebook a formaţiunii politice. 

„Postez acest mesaj aici deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie. Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră”, a mai explicat Daiconescu. 

    

În PMP a izbucnit un scandal după ce  o facţiune a PMP a hotărât ţinerea Congresului în februarie şi alegerea unei noi conduceri, care nu înseamnă doar preşedinte, ci întreaga garnitură a leadership-ului, adică vicepreşedinţi, secretari, dar şi şefi ai unor filiale. Cristian Diaconescu, preşedintele formaţiunii, nu recunoaşte ultimele decizii ale Colegiului Naţional.

În contexgtul scandalului, fostul preşedinte PMP, Eugen Tomac, a transmis într-un mesaj pe Facebook că o eventuală fuziune a PMP cu PNL nu este pe agenda popularilor, respingând şi acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi negociat o funcţie. Eugen Tomac a explicat că PMP a decis organizarea unui congres privind alegerea unei noi conduceri pentru redresarea activităţii politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite