Cristian Ghinea, atac fără precedent la adresa lui Nicuşor Dan: „Mesia din debara. I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (USR PLUS), îl critică pe Nicuşor Dan, edilul Capitalei, spunând că se crede „un fel de Mesia”. Printre nemulţumiri se numără faptul că „nu vorbeşte cu nimeni, nu răspunde la telefoane”, dar şi că „face bugetul precum Gabriela Firea”. Ministrul a mai transmis că este „absolut scandalos că pe 19 aprilie i-a prelungit mandatul directorului Spitalului Foişor”.

Ministrul Cristian Ghinea îl acuză pe Nicuşor Dan, într-un interviu acordat SpotMedia.ro, că face bugetul precum Gabriela Firea, nu răspunde la telefone, nu discută cu consilierii USR-PLUS şi blochează toate proiectele formaţiunii.

„Mă voi opune să aducem pe masa coaliţiei, şi aşa foarte complicată, faptul că nu se înţeleg la Iaşi, la Bucureşti. Să ţii o coaliţie funcţională cere un efort şi o răbdare fantastice, un ficat rezistent la surprize. Dacă începem să aducem pe masa coaliţiei problemele din oraşe, atunci să te ţii!”, spune Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea a transmis că Nicuşor Dan îi tratează pe consilierii USR PLUS „ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi”.

„Omul acesta nu vorbeşte cu consilierii noştri. Poate că nu a aflat: alegerile în Bucureşti au fost câştigate de USR-PLUS, care are cel mai mare grup în Consiliul General. Poate e o noutate, îi reamintim. I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi”, a spus ministrul.

Ghinea: Nicuşor Dan suferă de sindromul de „Mesia din debara”

«Domnul Nicuşor Dan suferă de sindromul de „Mesia din debara”. Îl ştiu foarte bine de la USR. El stă într-o debara şi este un fel de Mesia. Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepţi şi să execute că dă el bule. Nu merge aşa!», a mai spus Ghinea.

Întrebat dacă nu ştiau toate aceste detalii atunci când l-au susţinut, Cristian Ghinea a spus: „Ştiţi bine care a fost contextul, era greu să refuzi un candidat cu o anumită credibilitate şi notorietate pe subiectul acesta, susţinut de PNL. Era greu să vii să spui că ai nişte probleme legate de stilul de lucru”.

Ghinea a mai adăugat că „era o situaţia imposibilă” pentru că ar fi trebuit să aleagă între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea: „Eu îl consider mai bun ca Firea”.

De asemenea, ministrul Ghinea este de părere că edilul Capitalei face „exact ce critica la bugetul lui Firea, supraestimarea veniturilor”. Acesta îl mai acuză pe Nicuşor Dan că nu oferă răspunsuri iniţiativelor depuse de consilierii USR PLUS: „Asta nu e comportament de partener politic. Noi am câştigat alegerile la Consiliu şi, dacă se doreşte votul nostru, trebuie să se vorbească cu acei oameni”.

Nemulţumirile USR PLUS: Tomescu nu a avut drept de semnătură pe domeniul spitalelor

Ghinea a mai declarat că formaţiunea din care face parte a fost nemulţumită de faptul că Nicuşor Dan i-a prelungit mandatul lui Ioan Cristian Stoica, directorul Spitalului Foişor din Capitală.

Este o ştirbire a autorităţii statului român în plină pandemie, mă aşteptam ca acel director să nu mai fie acolo şi aflu că Nicuşor Dan i-a prelungit mandatul peste capul viceprimarului care are în grijă spitalele. Doar pentru asta şi ar fi meritat să nu votăm bugetul”, a explicat el.

Viceprimarul USR-PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a pregătit un proiect de hotărâre prin care vrea să impună mai multe persoane în consiliile de administraţie ale celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei. 

Întrebat dacă este adevărat că unul dintre motivele pentru care s-au opus bugetului a fost şi  faptul că viceprimarului Tomescu nu i s-a oferit drept de semnătură pe domeniul spitalelor, Ghinea a răspuns: 

„Viceprimarul USR PLUS trebuie să aibă acele atribuţii conform protocolului de susţinere a lui Nicuşor Dan. Ideea că semnăm ceva şi apoi ne gândim dacă vă dam e o porcărie. Ne dă ceva ce a semnat în schimbul sprijinului. I s-a tot spus că nu respectă protocolul şi a ignorat. Nu face nimic, nu a schimbat pe nimeni, toţi directorii de spitale puşi de Firea sunt acolo. Care este reforma pe Sănătate pusă în protocolul de susţinere?”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite