Politică

articolul anterior articolul urmator

Cristian Ghinea, după ce a fost numit „ministrul zero”: Printre „specialiştii” de la PSD nu se găseşte nimeni care să ştie să citească un Excel

8
7 May 2021 19:08:47
Autor: Andreea Ghiorghe
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

După ce social-democraţii l-au numit „ministrul zero”, Cristian Ghinea (ministrul Proiectelor Europene) a transmis că PSD „fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului”. Drept răspuns, ministrul a prezentat situaţia banilor europeni care au intrat în ţară de la începutul anului.

Ministrul Cristian Ghinea a răspuns social-democraţilor, prezentând o situaţie a fondurilor pe care ţara noastră le-a primit de la Comisia Europeană în 2021.

«Cei de la PSD fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului. Alaltăieri, PSD mă soma să acord 10% din PNRR pentru educaţie după ce acordasem deja 12%. Azi, PSD spune că nu au intrat deloc bani europeni în ţară, în 2021. Acest tabel arată adevărul faptic. Sunt date publice, pare că printre „specialiştii" de la PSD nu se găseşte nimeni care să ştie să citească un Excel», a scris Cristian Ghinea vineri, pe Facebook.

Ministrul a mai transmis că, „dacă PSD se referă la Exerciţiul financiar 2021 – 2027, sigur e un banc de la Radio Erevan”.

„Banii nu s-au luat pentru că încă nu se dau. Regulamentele europene nu au fost aprobate , nicio ţară din UE nu a finalizat Programele Operaţionale. Domnule Ciolacu, fac din nou apel la un dialog de substanţă dacă vreţi să vorbim de fonduri europene”, a mai scris Ghinea.


Reprezentanţii PSD au transms că România are „0 euro pe 2021 de la Comisia Europeană", numindu-l pe Cristian Ghinea „ministrul zero”.

«România are 0 euro pe 2021 de la Comisia Europeană. Ministrul ,,Zero" Ghinea a fost aşa de preocupat să repare eşecul PNRR că a uitat de fondurile europene obişnuite. În perioada 2017-2019 guvernul PSD a absorbit 9,75 de miliarde de euro din fonduri europene. Veţi spune că nu e tocmai corect să comparăm 3 ani de guvernare cu jumătate de an, dar dacă împărţim 9,75 la 3, sunt 3,25 de miliarde fonduri europene pe an», a fost mesajul social-democraţilor de pe pagina de Facebook a PSD. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ferrero
7.05.2021, 19:19:57

stiti ca votul universal a fost introdus in romania foarte tirziu, si asta din motive evidente si foarte intemeiate. În manualele de istorie, în dreptul anului 1919 este consemnată o reuşită de excepţie a democraţiei româneşti în secolul al XX-lea: introducerea votului universal, în defavoarea celui bazat pe cens, care restrângea dreptul electoral celor lipsiţi de mijloace materiale. nu stiu cit de inspirata a fost aceasta reusita

+2 (4 voturi)
Tomescu Tom
7.05.2021, 19:30:56

Iaca așa analfabeți cum sunt .. ne-au distrus viața din '89 încoace .. Controlează toate instituțiile statului român ..și o vor face în continuare .. Așa burdușiți de dosare penale cum sunt ..absolvenți de pseudo instituții de învățământ la 40 - 50 de ani .. .. Mai reușește altcineva în afară de ei, psd-iștii, să facă 2-3 facultăți în câțiva ani ? Cu tot atâtea doctorate .. ? :)))) Se cheamă că's deștepți proștii dreaqului .. :))))

-12 (22 voturi)
Stanila Ion
7.05.2021, 19:32:27

"Ciungul" sta pe margine si bate campii, doar la asta se pricepe....Din pacate sunt destui care nu-si folosesc creierasul din dotare, fie de lene, fie din prostie si ii iau de bune aiurelile ...

-10 (14 voturi)
imsi1 imsi1
7.05.2021, 20:43:09

Banii aia 1356 nu s obtinuti de tine scumpete Ghinea sunt bani pt proiecte si ce a a probat CE cind inca tu manageriai fondurile bunicului. Asa ca nu te lauda ca le ai obtinut tu sau USR ul. Ciolacu la banii obtinuti de tine s a referit. Si daca analizam datele rezulta ca celelalte ministere au rambursari de 72% in timp ce ministerul pe care te faci ca l conduci are de abia 65%. Probabil ca ceilalti au functionari pregatiti si nu aventurieri cu scoala de activisti.

-16 (18 voturi)
kitty kat
7.05.2021, 21:16:53

Nu stiu så citeascå Excel? Dar word stiu? Mda, important e cå au terminat 1-2 facultåti la 50-60 ani dar ei sunt analfabeti functional. Påcat cå lumea a votat cu ei in ultimii 30 ani si tara e in stadiu de ev mediu incå...digitalizarea administrativå = zero barat, popa si pomana electoralå au decis cu cine så voteze amåratii ce habar n-au politicå dar dacå le dai o chiflå, 3 mici si o halbå de bere voteazå cu oricine.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările