Cristian Preda, către Ponta: „Orice politician serios refuză să abordeze subiecte domestice în prezenţa unui omolog străin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Preda a catalogat drept impardonabil gestul premierului Victor Ponta de a răspunde criticilor preşedintelui Traian Băsescu în prezenţa omologului său de la Chişinău, Iurie Leancă.

„Orice politician serios şi responsabil refuză să abordeze subiecte strict domestice în prezenţa unui omolog străin, cu atât mai mult atunci când e vorba despre dispute interne. La limită, dacă e ceva care «arde», poţi chema separat jurnaliştii pentru a face declaraţiile pe care le aşteaptă. Dar atunci când nu eşti acasă, nu-ţi asociezi interlocutorul la conflictele tale partizane“, a comentat Preda pe blogul personal.

În altă ordine de idei, europarlamentarul a amintit că premierul nu se află la prima abatere în acest sens. 

„Mandatat de preşedinte, acum câteva luni, să participe la un Consiliu European, premierul a vorbit în conferinţa de presă de la Bruxelles exclusiv despre politica de pe Dâmboviţa. Nimeni nu a înţeles atunci de ce a ţinut Ponta cu tot dinadinsul să participe la conclavul european, dacă la final a vorbit despre orice altceva, dar nu despre Uniune“, a mai scris Preda.

Europarlamentarul a încheiat, subliniind că Victor Ponta este orbit de ură faţă de şeful statului, similar partnerului său de guvernare, Crin Antonescu. „Coabitarea paşnică a trecut, a reînceput războiul“, a conchis Preda.

Premierul Ponta, aflat la Chişinău, a afirmat că imaginea României pe care încearcă să o prezinte în străinătate este cea a unei ţări civilizate şi nu cea care rezultă din ultimele critici ale preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderii USL par a se fi întors din concediu nervoşi, el spunând că speră că aceştia se vor calma când le va oferi informaţii "grave"despre ţară, cum ar fi creşterea şomajului şi scăderea investiţiilor.

„Singurul lucru pe care îl constat este că s-au întors nervoşi din concediu. Poate se calmează aflând situaţia ţării, lucru care pe mine mă îngrijorează, şi pot să vă spun că în această vară am avut mai mult timp să stau de vorbă cu oamenii, să merg prin ţară şi să le aflu îngrijorările. Dacă nu au timp (liderii USL, n.r.) să meargă în ţară datorită conducerii ţării prin televiziuni - trebuie să stea prin studiouri pentru că acolo pare a fi locul lor de muncă - vreau să le dau câteva informaţii grave“, a spus Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: „Crin Antonescu nu o să ajungă niciodată preşedinte. Nu ştie ce e aia“

Crin Antonescu: „Băsescu şi toţi trompeţii arată că le e teamă că voi fi preşedinte“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite