Cristian Preda: „Băsescu a înţeles că a greşit când l-a numit premier pe Ponta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Cristian Preda este convins că Băsescu va respecta majoritatea parlamentară formată după alegerile din 9 decembrie FOTO Adevărul
Europarlamentarul PDL Cristian Preda este convins că Băsescu va respecta majoritatea parlamentară formată după alegerile din 9 decembrie FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine pe blogul său că preşedintele Traian Băsescu a înţeles că numirea lui Ponta în funcţia de premier a fost o greşeală, însă spune că este convins că şeful de la Cotroceni va respecta majoritatea, aşa cum a făcut întotdeauna.

„Traian Băsescu pare să fi înţeles însă că numirea lui Ponta în aprilie a fost o greşeală”, a scris marţi Preda pe blog. Într-o postare despre cum „idolatria partizană moare repede”, democrat-liberalul aduce aminte cum liberalii şi social-democraţii s-au lepădat de şefii lor de partid după ce aceştia n-au obţinut funcţiile pentru care candidau.

„În 2008, PNL susţinea că, dacă după alegerile din acel an Călin Popescu-Tăriceanu nu va rămâne premier, politica românească se duce de râpă. La trei luni după alegeri, Tăriceanu pierdea şefia PNL (...) În 2009, PSD susţinea că, dacă după alegerile din acel an Mircea Geoană nu devine preşedinte, România e distrusă din temelii. La trei luni după alegeri, Geoană pierdea şefia PSD”, scrie europarlamentarul PDL care sublinează că cei doi foşti şefi de partid au intrat în dizgraţia colegilor după ce au eşuat să devină premier, respectiv preşedinte al României.

În acest context, Preda scrie că Antonescu şi Ponta, succesorii lui Geoană şi Tăriceanu, „susţin acum că România se prăbuşeşte dacă actualul premier nu va fi mandatat de preşedinte cu formarea unui nou guvern.
Traian Băsescu pare să fi înţeles însă că numirea lui Ponta în aprilie a fost o greşeală”.

Democrat-liberalul mai scrie că cel mai recent „refren uselist” este „Băsescu nu va respecta majoritatea”, idee propagată şi în Parlamentul European, acolo unde eurodeputaţii PNL şi PSD scriu „asemenea misive la 3-4 zile, imediat ce se mai dă publicităţii vreun sondaj comandat de familiile politice respective de la Bucureşti”.

Preda este convins că Băsescu va ţine cont de majoritate, în schimb notează că „USL e născut şi trăieşte din dispreţul faţă de spiritul democratic”. În acest sens, dă câteva exemple: refuzul pesediştilor şi peneliştilor de a semna procesele-verbale de la BEC după ce Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale şi boicotul lucrărilor din Parlament de iarna trecută.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite