Cristian Preda a cerut : "Am propus să candidez la Primăria Capitalei. PDL i-a răspuns: "Se analizează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda este aruncat de partid pe două fronturi
Cristian Preda este aruncat de partid pe două fronturi

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că PDL Bucureşti i-a propus să candideze la Primăria Sectorului 4, dar că a refuzat, cu atât mai mult cu cât nu poate fi "secundul lui Prigoană", şi a exprimat disponibilitatea de a candida la Primăria Capitalei.

"Am refuzat să fiu pompier pentru incendiul creat UNPR în Sectorul 4, cu atât mai mult cu cât nu pot să fiu secundul lui Prigoană, care a cerut excluderea mea din partid", a spus Preda.

El a precizat că a exprimat disponibilitatea de a candida la Primăria Capitalei. Întrebat ce răspuns a primit din partea conducerii PDL Bucureşti la această propunere, Cristian Preda a răspuns: "Se analizează".

Partidul îl vrea pe Cristian Preda la Primăria Sectorului 4, în contextul în care actualul edil al sectorului, Cristian Popescu Piedone, a renunţat la candidatura din partea UNPR pentru un nou mandat şi a anunţat că va candida din partea USL.

În plus, democrat-liberalii iau în calcul şi o candidatură a lui Cristian Preda la Primăria Generală a Capitalei, au precizat surse din partid pentru Mediafax, care au susţinut că decizia urmează să fie luată în scurt timp.

Reprezentanţi ai PDL au mai explicat că un răspuns pozitiv al europarlamentarului ar presupune şi o nouă relaţionare a organizaţiei de Bucureşti a partidului faţă de UNPR, având în vedere că Preda a criticat în mai multe rânduri atât această formaţiune, cât şi intenţia PDL de a încheia un protocol cu Uniunea.

Pe de altă parte, candidatura lui Cristian Preda la Capitală ar putea avea susţinerea tuturor curentelor din PDL, inclusiv a criticilor eventualei candidaturi a lui Silviu Prigoană, au precizat aceleaşi surse.

Conform analizelor democrat-liberalilor, candidatura lui Preda ar putea recapta şi interesul electoratului tradiţional al PDL din Capitală, precum şi al celor cu opţiuni liberale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite