Politică

articolul anterior articolul urmator

Cristina Tarcea: În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie

6
26 Mar 2019 00:00:30
Autor: News.ro
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, consideră un "abuz" sesizarea Curţii Constituţionale pe tema completurilor specializate. "În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie", spune ea.

Cristina Tarcea a spus, luni, la Realitatea TV, că nu urmăreşte declaraţiile politicienilor şi încearcă să rămână obiectivă.

"Pentru o femeie, postul de preşedinte al Înaltei Curţi este o provocare. Unicul beneficiu pe care mi l-a adus este să mă cunosc mai bine şi să-mi dau seama cât de puternică sunt. Nu mă pot da afară când mă vor ei, încă rezist. Ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare un abuz. În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie. Conform principiilor de Drept, cel care este chemat să spună dreptul, acela este judecătorul. Nu s-a făcut nicio referire la dispoziţiile articolului 32 din legea 304. Completurile au fost constituite legal", a afirmat Tarcea, citată de Realitatea.net.

Tarcea a mai spus că a intuit de la finalul anului trecut că va urma "un atac şi pe completurile de trei".

"Atacul pe completurile de trei a început la modul general, apoi şi-au dat seama că sunt legal constituite, dar au o problemă cu anumite completuri de 3", a spus Cristina Tarcea, conform sursei citate.

De asemenea, întrebată dacă va candida pentru un nou mandat, Tarcea a declarat: "Mandatul îmi expiră în septembrie. Dacă voi candida pentru un nou mandat? Ca să citesc din clasici, aproape că m-am hotărât. Îmi permit să fiu dreaptă, pentru că sunt singură".

Preşedinte cu delegaţie al Camerei Deputaţilor în perioada 16 - 24 martie, Florin Iordache, a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate.

Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

Curtea Constituţională aşteaptă, până în 2 arilie, punctele de vedere ale părţilor, apoi urmând a fi judecată cauza.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mihai Neagu
26.03.2019, 00:49:55

"În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie". Asa o marsavie! Adica hai sa nu mai mergem la CCR, pana cand aceasta institutie devine din nou partinitoare, ca in era Basescu?

-4 (4 voturi)
stan
26.03.2019, 08:39:40

In tara asta fac sesizari la Curtea Constitutionala toti neispravitii . De unde are Iordache de la CPL Caracal impresia ca e neconstitutionala numirea completelor de trei judecatori , s-a sfatuit cu gigantul in drept , Bercea Mondial ? A invatat el la universitatea dintre blocuri despre constitutie ? Iordache a ajuns in parlament precum calul lui Caligula .

+2 (2 voturi)
Davide Isa
26.03.2019, 09:55:14

CCR a ajuns sluga infractorilor si si-a pierdut credibilitatea. In plus, CCR are doar menirea de a se pronunta pe constitutionalitatea actelor de justitie, in niciun caz pe aspecte de legalitate a constituirii unor complete de judecata. Doamna de fier a ICCJ - doamna Tarcea- are perfecta dreptate si este sustinuta de majoritatea magistratilor, adica cei onesti, profesionisti, independenti si demni.

+1 (1 vot)
Mihai Giurgiuveanu
26.03.2019, 01:30:17

Tot respectul pentru doamna Cristina Tarcea, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie! Dumnezeu sa o ajute!

+2 (2 voturi)
Tomescu Tom
26.03.2019, 06:55:46

Florin Iordache face sesizari la organul CCR .... doar pentru impresia artistica ! Pentru ochii lumii ! CCR -ul a ajuns precum " duhul " din sticla pentru Dragnea si psd-ul lui ! Pentru care este suficient sa-si puna o dorinta ! ..........Apoi ...........

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările