Cristinel Bâgiu, preşedintele CJ Buzău, a fost exclus din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Bâgiu a fost exclus din PSD FOTO Adevărul
Cristinel Bâgiu a fost exclus din PSD FOTO Adevărul

Cristinel Bâgiu, preşedintele CJ Buzău, a fost exclus din PSD. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, luni, la finalul Biroului Permanent Naţional (BPN).

„Referitor la problemele de partid, am propus azi, şi BPN, în unanimitate, a aprobat demararea procedurii de excludere din partid a domnului Bîgiu, de la Buzău”, a anunţat Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

El a arătat că această măsură se înscrie în anunţul făcut anterior, privind toleranţa zero faţă de faptele de corupţie.

„Am anunţat foarte clar că de acum încolo toleranţa noastră faţă de faptele de corupţie trebuie să fie zero şi că atitudinea noastră trebuie să fie în acest sens. Acest lucru prefigurează una din schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi să le adopte la Congesul din primăvară”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a fost reţinut, sâmbătă noapte, după aproximativ şase ore de audieri la DNA, fiind acuzat că a luat mită 70.000 de lei, într-o primă etapă, apoi 50.000 de lei, pentru atribuirea unui contract. Intermediarul banilor a fost finul său, Florin Colgiu, reţinut şi el pentru complicitate.

Fost membru al PNL, Cristinel Bîgiu a trecut la PSD în septembrie 2014, beneficiind astfel de efectele ordonanţei care a dat liber la traseism politic.

Citeşte şi:

Profilul ultimului baron încătuşat de DNA. Cristinel Bîgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, anchetat pentru corupţie, la pachet cu finul său

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite