Politică

articolul anterior articolul urmator

Critici dure din tabăra PNL la adresa lui Clotilde Armand: „Să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ”

5
3 Aug 2021 17:00:09
Autor: Andreea Traicu
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Deşi tensiunile din coaliţie de la nivel guvernamental se reflectă mai puţin în spaţiul public, la nivel local neînţelegerile sunt evidente. Odată cu situaţia creată de scandalul dintre Primărie şi Romprest, criticile aduse de consilierii locali liberali din Sectorul 1 lui Clotilde Armand s-au înmulţit.

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că nu acordă atenţie investiţiilor necesare pentru dezvoltarea locală, acuzând-o că are ca priorităţi “circul şi scandalurile interminabile, zecile de procese”, pe care le cataloghează ca “fiind o tactică de a distrage atenţia de la incompetenţă şi de la adevăratele probleme ale comunităţii”. 

„Execuţia bugetară de nici 5% pe investiţii, într-un sector cu atât de multe nevoi, spune totul despre cum se face administraţie la sectorul 1. La fel şi rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale şedinţelor, printre scandaluri şi procese, făcute pe genunchi şi doar că să poată fi enumerate apoi în postări lăudăroase. (..) E momentul, după aproape un an de războaie, ca primarul să lase avocaţii şi instanţele să îşi facă treaba şi să se concentreze pe adevăratele nevoi: investiţii, dezvoltare, proiecte. Administraţie, nu circ”, spune Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

Unul dintre subiectele care au stârnit nemulţumirea consilierilor PNL se referă la procesele pe care Primăria Sectorului 1 le are pe rol, în contextul în care, în şedinţa Consiliului Local de marţi se pune în discuţie finanţarea unor servicii juridice externe pentru procesele ADP Sector 1.

„Partidul Naţional Liberal, filiala Sector 1, susţine orice demers în justiţie, cât timp urmăreşte interesul cetăţenilor şi salvarea risipei banului public, dar nu fără să ştie exact toate detaliile(..). Mai ales că nu sunt 2 procese, ci 23 – un număr care poate fi aproape de ceea ce se numeşte abuz de drept. Este cât se poate de evident că nu se poate acorda un cec în alb, fără să ştim în ce intrăm şi care este stadiul acestor demersuri”, susţine Burduja.

În acest sens, liberalii îi cer lui Clotilde Armand sa comunice care este stadiul demersurilor pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei constatat de Ministerul de Finanţe ca fiind produs de operatorul de salubritate. Cererea lui Clotilde Armand de administrare a parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău este un alt subiect criticat de PNL.

„Ordinea de zi este completată de o serie de proiecte cel puţin îndoielnice, prin care solicităm în administrare, de la Capitală, diverse parcuri şi străzi. Spunem îndoielnice pentru că aceste solicitări se bat cap în cap cu declaraţiile primarului cum că nu ar fi bani în buget şi cu realitatea în care nu plăteşte facturile furnizorilor. Mai mult, în loc să se concentreze pe proiectele asumate şi de care sectorul are nevoie, pe şcoli, creşe, amenajarea spaţiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitală parcuri incluse de primarul general în PNRR” , completează liberalul.

Până la ora publicării ştirii, Clotilde Armand nu a putut fi contactată pentru a oferi o reacţie pe aceast subiect.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Maximilian Musat
3.08.2021, 17:43:49

Clotilde Armand va face performanta,ea se afla asemenea unui taran ce vrea sa-si curete ogorul,da spinii si buruienile la o parte ,o sa vina si ziua in care va avea recunostinta celor ce au ales-o si acea zi nu este departe ...liberalii ar vrea ei sa aiba un om de calitatea lui Clotilde Armand,prima sa calitate este ca nu poate fi cumparata,a doua nu poate fi santajata iar ca femeie da lectie multora de la liberali ce-si schimba cuibul precum cucul...lasati primarita in pace politiceni de doi bani ce sunteti !

+13 (17 voturi)
= aceleaşi mizerii
3.08.2021, 17:48:39

M M... Corect!... Doar că, ce spui tu este peste puterea de înțelegere a gälbenoșilor, unde mai pui că e și "pägubos" (cum adică, să nu intre nimic în buzunarul propriu?...)...

-15 (19 voturi)
M. Popescu
3.08.2021, 18:12:36

PNL sector 1 ar trebui sa o sustina in consiliu. Daca este sabotata, bineinteles ca lucrurile merg mai incet. Contractul cu Romprest putea fi reziliat de mult daca ar fi fost sustinuta de consiliu.

+1 (3 voturi)
leuldinpanjshir99
3.08.2021, 18:27:08

Nu le prea convine galbinosilor astora ca s-a luat de ROMPREST-ul miluit de unul dintre ei, baronul Chiliman ...

-18 (20 voturi)
unul altul unul altul
3.08.2021, 19:23:27

Acum ati bagat la înaintare declarațiile puiului asta de securist la inaintare. Sunteti jalnici. Cum a facut ta-su bani din hotii, trafic de influența, delapidarea bancilor imediat dupa 89...asta nu scrieți. Scrieți în schimb ce regurgiteaza fi-su...bv...

+1 (1 vot)
Modifică Setările