Ministrul Sănătăţii, despre incendiul de la Secţia ATI din Constanţa: Cauzele pot fi multiple, legate de infrastructură, dar pot fi şi legate de cauze umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu devastator la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa
Incendiu devastator la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Atilla a precizat la Digi 24 că în în ceea ce priveşte cauzele incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase, acestea pot fi atât legate de infrastructură, cât şi de cauze umane, iar detaliile finale cu privire la numărul de decedaţi şi răniţi vor veni după ce este finalizată evacuarea. Potrivit ministrului 113 pacienţi erau internaţi, dintre care 10 la terapie intensivă, ce urmează să fie transferaţi.

UPDATE 12:30

Cseke Atilla: Toţi pacienţii au fost transferaţi.

Se activează un spital mobil al ISU

Pe planul de actiuni la acest spital Ministerul Sănătăţii avea pe partea medicală două măsuri care trebuiau realizate şi sunt realizate în august 2021. 

***

Ministrul a declarat la Digi24 că din informaţiile sale, 113 pacienţi erau internaţi, dintre care 10 la terapie intensivă. 

El a precizat că „este în curs evacuarea în totalitate şi transferul pacienţilor, atât la Spitalul Judeţean, cât şi la Spitalul Judeţean de pneumoftiziologie din Constanţa, respectiv dacă este cazul la spitalele din Medgidia şi Mangalia. Cel mai important lucru acum se referă la acest aspect de a figura locuri pentru pacienţii care trebuie externaţi şi transferaţi de aici”. 

„Toate aceste informaţii concrete cu numărul de persoane decedate, respectiv rănite şi din ce categorie provin vor veni după ce este finalizată intervenţia de evacuare”, spune ministrul. 

„Nu am primit nicio solicitare la videoconferinţele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanţa. Să avem încredere în autorităţi şi în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a şti cauza, antamăm o anumită soluţie sau alta.

Când ştim cauza, ştim cine a greşit şi unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secţie cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalaţii, e o situaţie, dacă e alt motiv, e altă situaţie“, a precizat ministrul.

Ministrul a mai declarat că în cazul incendiului din Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, cauzele pot fi multiple, pot fi legate de infrastructură, dar pot fi şi legate de cauze umane”. 

Potrivit ministrului, „în fiecare judeţ reprezentanţii ISU au făcut cursuri de instruire cu managerii spitalelor pentru prevenirea acestor incendii. Acest lucru s-a întâmplayt acum două săptămâni, două săptămâni şi jumătate în fiecare judeţ, inclusiv Constanţa”. 

El a mai informat că din punct de vedere medical au fost efectuate mai multe măsuri în cazul incendiilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite