Cseke Attila: „Competiţiile sportive vor putea fi reluate pe Stadionul Giuleşti din vară”. Ce dotări are noua arenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. FOTO Facebook Guvernul României
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. FOTO Facebook Guvernul României

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat, joi, că lucrările de reabilitare pentru stadionul Giuleşti din Bucureşti au avansat semnificativ, astfel arena, finalizată în proporţie de 90 la sută, ar putea fi predată şi folosită de Clubul Rapid în vară.

„Se va derula gazonul, se vor instala scaunele în tribune pentru spectatori, şi vor putea fi reluate în vară competiţiile sportive în stadionul Giuleşti din Capitală! După instalarea dotărilor vor putea fi reluate activităţile de antrenament şi competiţii sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie. A fost un prilej de bucurie să vizitez astăzi lucrările arenei Rapid din Bucureşti, o investiţie importantă, în valoare de aproape 165 milioane de lei, finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Arena, finalizată în proporţie de 90%, va avea 14.000 de locuri în tribună, va fi conformă cu normele UEFA, şi va putea găzdui astfel competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Cu un efort comun, împreună, putem revenii la bucuria de a susţine echipele sportive şi din tribune!", a afirmat ministrul, potrivit News.ro

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) iar suprafaţa de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80x120 m. Arena va cuprinde şi o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi spaţii administrative, dar şi spaţii dedicate publicului.

Costul total al investiţiei, finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, este de aproape 165 milioane de lei, iar în stadion vor putea fi derulate competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiţii  aferente desfăşurării EURO 2020 la Bucureşti. Dintre cele trei stadioane, arenele Arcul de Triumf şi Steaua au fost finalizate la începutul acestui an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite