CTP, despre candidaţii la prezidenţiale: Dăncilă, o biată pisică luată de ceafă Dragnea; Barna, un corporatist în pericol de a fi concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat joi seara clasa politică, despre care spune că aleargă după titluri şi funcţii. Acesta a vorbit apoi şi despre candidaţii la prezidenţiale, afirmând despre Viorica Dăncilă că se crede o eroină deşi „e o biată pisică luată de Dragnea, atât”, că Klaus Iohannis reuşeşte să câştige nu prin calităţile de om politic ci doar pentru că tace, iar Dan Barna pare „un corporatist în pericol de a fi concediat”.

„Nu am întâlnit niciodată un nivel politic atât de jos, de slab şi de confuz, încât aproape că nu mai are legătură cu politica. Am nostalgia lui Dragnea. Dragnea era un scelerat, dar punea nişte probeme fundamentale – problema independenţei justiţiei, a României în raport cu UE, acolo a fost o luptă dură, dar o luptă politică, de un anume nivel, care a şi adus la urne atâţia cetăţeni la alegerile europarlamentare, neaşteptat de mulţi”, a afirmat Cristian Tudor Popescu într-o emisiune la Digi24.

Acesta a adăugat apoi că este îngrijorat de numărul mic de cetăţeni din diaspora care s-au înscris pentru alegerile prezidenţiale din iarnă şi e de părere că prezenţa va fi mai mică decât la europarlamentare. Gazatarul a mai afirmat că politicienii sunt mai interesaţi de titluri şi funcţii şi că este „înjositor” să comentezi mişcările politice din ultima perioadă.

„E înjositor din punct de vedere intelectual şi moral să comentezi astfel de mişcări. Asta e politică? Cum să comentezi această foşgăială? Încerc totuşi să găsesc un principu ordonator al acestui haosmos al politicii de toamnă. Ce-i mână în luptă? Care e motoraşul acestor inşi pe care îi vedem mişcându-se ca în desene animate? Ce vor ei de fapt? Sigur, banii, poziţia, dar e mai mult decât atât. Vor titluri, acesta este principiul ordonator al acestei forfote. Toţi vor titluri, nu contează că au vreo treabă cu respectiva funcţie”, a mai spus jurnalistul.

CTP a făcut şi o analiză a o parte dintre candidaţii la prezidenţiale:

„Uitaţi-vă la Dăncilă, a fost pusă prim-ministru de Dragnea cum ai lua o pisică de ceafă şi ai muta-o de colo-colo. Şi acum spune: sunt obligată să guvernez, sunt o eroină. O Ana Ipătescu, aşa se consideră această nulitate, ca şi cum ar fi fost aleasă în uralele întregii naţiuni pe Câmpia Libertăţii. Aşa vorbeşte, ca o vizionară, ca un erou civilizator al României. Şi ea este o biată pisică luată de ceafă de Dragnea, atât”, a comentat acesta.

În privinţa lui Klaus Iohannis, gazeatrul subliniază că acesta câştigă nu prin intermediul calităţilor sale de om politic, ci prin faptul că tace.

„Iohannis, de pildă, de ce să schimbe ceva? Credeţi că s-a gândit vreodată că a fost ales nu pentru calităţile sale extraordinare de om politic şi orator, nu pentru modul distins în care tace şi pentru cunoştinţele sale guvernamentale şi prezidenţiale, în 2014, ci pentru că s-a autoscufundat Victor Ponta prin aroganţă, prin ticăloşie atunci?

Iohannis nu face decât să beneficieze din nou dincolo de această umflare a capului dincolo de coafură a Vioricăi Dăncilă, care se vede cu portretul la loc de cinste, se vede în istorie, şi reuşeşte – se vede foarte clar faptul că nu vine în Parlament, toate tripotajele pe care le face cu miniştrii – pierde puncte şi pentru ea, şi pentru partid în fiecare zi. În schimb, Iohannis câştigă fără să facă mare lucru şi având despre sine o părere probabil extraordinară, se consideră un fel de Carol I”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a vorbit şi despre Mircea Diaconu, despre care spune că nu l-a auzit niciodată vorbind o limbă străină, dar şi despre Dan Barna, care are „atâta carismă şi talent oratoric” precum un „corporatist în pericol de a fi concediat”.

„Mircea Diaconu a şezut la Bruxelles, nu l-am auzit găvărind într-o limbă străină nici cât pe Dăncilă, acum se prezintă drept specialist în probleme europene. Nici asta nu e de ajuns, acum candidează la preşedinţie.

Barna are tot atâta carismă şi telegenie şi talent oratoric şi cunoştinţe necesare care îl recomandă candidat la preşedinţie din partea USR ca un corporatist în pericol de a fi concediat. Si totuşi, candidează, e preşedintele partidului, cum adică să nu candideze? Adică Dăncilă candidează şi el nu?”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite