CTP, despre declaraţiile lui Iohannis cu privire la Kovesi: Dacă spunea „nu, nu i-am cerut demisia“, avea o mare problemă cu mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scopul sesiunii de întrebări pe care Klaus Iohannis a organizat-o la sediul PNL a fost pentru a da o impresie de umanitate, crede gazetarul Cristian Tudor Popescu care a punctat că preşedintele s-a schimbat din 2014, de la preluarea mandatului, declarându-se nemulţumit de răspunsul acestuia privind demiterea lui Kovesi de la şefia DNA.

Cristian Tudor Popescu a analizat, pentru Digi 24, conferinţa de presă susţinută de preşedintele Klaus Iohannis, vorbind despre o dezbatere eficientă şi utilă în care jurnaliştii au pus întrebări ţintite, chiar incomode – „o întâlnire cu alegătorii la televizor, cu jurnaliştii ca întrebători“. „Eu nu l-am mai văzut pe preşedinte de mult vorbind liber... s-a schimbat preşedintele Iohannis mult faţă de 2014, când am avut o grămadă de lucruri să-i reproşez. A progresat foarte mult”, a spus CTP, adăugând că în această seară, şeful statului a reuşit să schimbe imaginea despre el.

Gazetarul a descris prestaţia lui Iohannis drept una cu răspunsuri bine articulate, dar şi cu momente dificile, lucru care a dat veridicitate dezbaterii. „Domnul Iohannis a dorit în primul rând în această conferinţă să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop. De aceea a zâmbit, mai mult decât de obicei. De aceea a dat nişte răspunsuri care diferă de stilul cu care ne-a obşnuit şi care i-a adus porecla de Robocop“. 

În ceea ce priveşte aspectele negative ale acestei dezbateri, CTP a amintit despre discuţia legată de demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA. „Bine măcar că n-a minţit acolo. M-am înfiorat puţin înainte, zic dacă spunea: «nu, nu i-am cerut demisia», avea o mare problemă cu mine. Însă a ales să spună că aceste convorbiri nu sunt destinate publicităţii. Ceea ce este o fugă politică, se practică în loc de răspuns”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite