CTP despre ministrul Justiţiei Mona Pivniceru: Nu cred că este o alegere fericită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Doamna Pivniceru este o activistă, o militantă care a avut ciocniri dure cu Traian Băsescu. A o pune pe doamna Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, nu cred că este un gest foarte util credibilităţii Guvernului Ponta. Declaraţia a fost făcută de Cristian Tudor Popescu la postul de televiziune RTV.

„Nu cred că este o alegere fericită. Ministrul al Justiţiei trebuie să fie o persoană pe cât posibil neimplicată în bătălia politică, o persoană rece, competentă, creditabilă dincolo de acest balamuc, această încăierare din viaţa politică românească. Iar doamna Pivniceru este o activistă, o militantă care a avut ciocniri dure cu Traian Băsescu. A o pune pe doamna Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, nu cred că este un gest foarte util credibilităţii Guvernului Ponta. Nu-i contest competenţele, ci doar faptul că dânsa are o implicare clară din punct de vedere al activismului politic“, a declarat Cristian Tudor Popescu la RTV.

Astăzi, în urma demisiei lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat o remaniere guvernamentală, prezentând propunerile Executivului pentru portofoliile de la Interne (Mircea Duşa), de la Externe (Titus Corlăţean), de la Administraţie (Radu Stroe ), de la ministerul pentru relaţia cu Parlamentul (Dan Şova) şi de la Justiţie (Mona Pivniceru).

Schimbările se «coceau» de multă vreme

Potrivit lui Popescu, declaraţiile făcute de Ioan Rus, privind presiunile făcute asupra sa de preşedintele interimar Crin Antonescu, pot crea tensiuni în interiorul alianţei. De asemenea, Cristian Tudor Popescu a precizat că remanierea făcută de Victor Ponta nu e de natură să dea populaţiei încredere în stabilitatea guvernării. „Schimbările acestea au fost făcute cu ce ocazie? Dacă nu-şi dădeau demisia domnii Rus şi Dobre, se mai făcea remanierea? Pare că aceste schimbări se «coceau» de mai multă vreme, erau situaţii strâmbe, tensionate, cum era cea a lui Marga la Externe, iar domnul Corlăţean îşi dorea portofoliul Externelor, nu pe cel al Justiţiei“, a completat Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite