CTP, la Digi 24: „Oamenii aşteptau o guvernare cinstită“ de la PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Digi 24
FOTO: Digi 24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la emisiunea „Cap limpede“ de la Digi24 despre ce ar fi aşteptat alegătorii care au votat împotriva social-democraţilor de la partidele care au făcut opoziţie PSD.

„PSD a fost înfrânt. S-a mai întâmplat asta, în 30 de ani. PSD a fost cel mai important partid în aceşti 30 de ani, a fost la guvernare în 70% din acest timp. Până anul trecut nu a pierdut niciun rând de alegeri. Uneori nu a câştigat, cum s-a întâmplat în 2008 dar nici nu a pierdut. A fost întotdeauna în prima poziţie politică în România. A fost totuşi învins de câteva ori, de Convenţia Democratică în 1996, a fost învins de Băsescu în 2004 şi 2009. De fiecare dată, ce au aşteptat oamenii, după scoaterea PSD de la conducere? Ceva ce nu a înţeles «dreapta». Nu a înţeles niciodată ce aşteaptă oamenii după ce PSD a fost scos pe tuşă de ei, de alegători“, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24

„Aşteptau în primul rând cinste, aşteptau ca din punct de vedere moral să fie opusul celor de la PSD“, a adăugat el.

„Oamenii aşteptau o guvernare cinstită. Aceşti liberali şi USR au ajuns la putere în urma unor manifestări care nu s-au bazat pe buzunar şi burtă, cum se întâmplă de obicei. Colectiv – oamenii ăia au ieşit pentru chestii profund umane. OUG 13 – au ieşit pentru că era un abuz teribil. 10 august nu a fost o manifestaţie pentru mărirea pensiilor şi salariilor, a fost manifestarea unei idei. Cei care au votat aşa – şi ei au scos PSD din pâine – aşteaptă din partea celor aflaţi acum la guvernare tot idei morale şi comportament în registrul moral”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite