Politică

articolul anterior articolul urmator

CTP, după ce Orban a spus că Parlamentul nu există în timpul pandemiei: Tu nu mai ai treabă cu el? Tu informezi direct cetăţenii. Cum poţi să spui aşa ceva?

21
24 Apr 2020 21:48:12
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto arhivă
Foto arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara la Digi 24 o afirmaţie a premierului Ludovic Orban, în contextul luptei cu pandemia în România şi a demiterii recente a doctorului Streinu-Cercel din fruntea comisiei anticovid, cum că Parlamentul nu mai există.

Cristian Tudor Popescu a oferit şi exemplul premierului Ludovic Orban după ce a denunţat mai multe afirmaţii ale managerului Institutului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel care a spus recent la un post de televiziune că graniţele României trebuiau închise din primul moment, însă asta nu s-a întâmplat pentru că „nu dădea bine în Europa”.  În plus, trebuia să existe şi un guvern de pandemie.
   
În acest context, gazetarul a vorbit despre declaraţia premierului Ludovic Orban că „Parlamentul de pandemie nu există”, ca şi cum ar trebui să avem un parlament de pandemie şi un altul diferit în afara ei.
      
„Parlamentul în pandemie nu mai există. Nu mai există Parlament. Cine spune asta? Premierul Orban. Da, a spus-o în faţa jurnaliştilor. „Vă veţi duce în Parlament”, întreabă jurnaliştii, pentru că l-a chemat Tăriceanu, i-a făcut o invitaţie. Acum, bineînţeles că nu e de luat în considerare vreo invitaţie făcută de Tăriceanu, care nu mai are nici calitatea de preşedinte al Senatului”, a observat Cristian Tudor Popescu.
 
 „Eu am anunţat, unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative... Eu informez periodic cetăţenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există. Când se va relua activitatea parlamentară şi printr-o procedură parlamentară sau constituţională voi fi invitat la Parlament, cu siguranţă că voi fi prezent”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi 24.
 
Gazetarul spune că premierul Orban a mers prea departe când a subliniat că este cel care informează cetăţenii, în timp ce parlamentarii stau acasă şi au tot felul de iniţiative, ca şi cum, de fapt, nu prea au ce mai face mare lucru.
 
„Cum poţi să spui aşa ceva? Cum să spui despre parlamentari că „stau acasă în izolare şi nasc tot felul de iniţiative”. Adică stau cu fundul pe cămaşă, potrivit unei expresii populare. Stau pe vatră acasă şi nu fac nimic şi nasc tot felul de iniţiative. Păi stau acasă pentru că sunt trimişi acasă, ei nu stau acolo de plăcere. Stau acasă făcând un lucru bun şi pozitiv, potrivit ordonaneţelor militare.
 
Aoleu! Cum adică? Tu nu mai ai treabă cu Parlamentul? Tu informezi direct cetăţenii. Ăsta este comportament de dictator. Toţi dictatorii din lumea asta dizolvau parlamentele şi discutau direct cu cetăţenii. Ăsta este mecanismul fundamental al lui Hitler, al lui Stalin, al lui Somoza, al cui vreţi dumneavoastră..., al lui Ceauşescu. Ceauşescu discuta cu cetăţenii, atât, cu poporul. Discută cu poporul domnul Orban.
   
 Şi tu vii, premier, şi prezinţi asta ca o lenevie a parlamentarilor?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.04.2020, 21:58:08

Comentariu considerat abuziv.

lusiv
24.04.2020, 22:14:24

Emotii Doamne! ce emotii am avut! un pic si pocneam de nervi...cum asa? nicio vorba de Marele Maestru in facerea vinului...pfff.pardon...robor am vrut sa zic. Chiar nu simte NIMENI ca avem, cel putin, un disparut fara sa fie diagosticat cu Noulvirus? Mugur? Facatorulde vin Ori de robor ori de franci helvetieni

+3 (5 voturi)
Basarab Peruca
24.04.2020, 23:17:53

Pentru mine individul CTP nu are nicio credibilitate. Ce zicea acu nu stiu cati ani despre homosexuali si drepturile lor https://www.youtube.com/watch?v=vfQZkUwUNPs&t=70s Ce zicea mai tarziu, in vremea Referendumului pentru Familie https://www.youtube.com/watch?v=TcfnnqkdLDs Niciun om normal nu mai poate crede ce spune individul asta.

-3 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
24.04.2020, 22:39:24

Comentariu considerat abuziv.

Basarab Peruca
24.04.2020, 23:15:54

Spus cum nu se poate mai bine

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările