Politică

articolul anterior articolul urmator

CTP: Primul partid cu care trebuie să negocieze domnul Ciucă e PNL

18
23 Oct 2021 01:29:35
Autor: Anne-Marie Sandu
Cristian Tudor Popescu / Foto digi24.ro
Cristian Tudor Popescu / Foto digi24.ro

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus, vineri, la Digi24, că  Nicolae Ciucă „nu reprezintă opţiunea PNL”. În ceea ce priveşte negocierile pentru formarea unui nou guvern, CTP afirmă că primul partid cu care trebuie să negocieze ministrul interimar al Apărării nu este PSD, ci chiar PNL.

  "Problema este că nu ştiu ce abilităţi are acest domn Ciucă. L-am văzut. Are nişte discursuri destul de lemnoase, mănâncă talaş mult. Nu l-am văzut să exprime o ideologie, nişte direcţii, convingeri politice. Domnul Ciucă n-are nicio treabă nici cu PNL. El nu reprezintă opţiunea PNL. Liberalii au mers până în ultima secundă cu Cîţu, că n-aveau cum altfel. L-a pus Iohannis.


Are de negociat cu partidele pentru a face un guvern? Păi, primul partid cu care trebuie să negocieze domnul Ciucă nu e PSD-ul, că cu USR am înţeles că nu negociază. E PNL-ul! 
Şi are mari probleme domnul Ciucă în a negocia cu PNL-ul. 

Rădăcinile lui în partid, vechimea lui, capacitatea de a comunica, de a discuta, relaţiona între diversele grupuri din PNL se duce spre zero. Capacitatea operaţională a domnului general în interiorul PNL-ului e foarte scăzută.

De asemenea, e vorba de luarea de măsuri economice, medicale, sociale, nu de măsuri militare. Dânsul probabil că are abilităţi deosebite în direcţia asta. Am văzut. Are medalii, are grad de general cu patru stele, se pricepe. A fost pe frontul de luptă, a fost în Irak. Dar aici nu e vorba de aşa ceva. Nu ştiu ce abilităţi va avea domnul Ciucă să facă lucrurile astea”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

detaxe Platitorul
23.10.2021, 08:50:28

La fel ca la PSD in interiorul "vechilor penelisti" este plin de coruptie ! Pentru asta a fost scos Ciuca in fata,Catu ar fi jucat cum le spunea gasca dar s-a prins Iohanis asa ca s-a apelat la Ciuca,si sa nu uitam ca Ciuca este si a fost de mult timp prima optiune a presedintelui,cat despre ce zice ctp ul ,aici o exagereaa,Ciuca este un om de incredere si o sa ne arate cum ar trebui sa fie cei platiti din banii cetatenilor. Un pic de rabdare ctp sper insa sa nu se puna gasca sa-l sape chiar de la ineput,Ciuca nu a facut nimic in viata sa pe pile sau datul din clanta...

0 (8 voturi)
LazyBear
23.10.2021, 09:19:52

Nu neaparat că Johannis nu ar fi mers cu Câțu în continuare, dar i-a fost imposibil. Câțu era și rămâne țucălarul lui Johannis. Ciucă e chiar mai potrivit pentru ceea ce vrea împăratul, a trăit o viață întreagă într-un sistem strict ierarhizat, nu în devălmășia mafiotă din ceea ce înseamnă un partid. Dacă i se dau sarcinile BUNE și CORECTE pentru ȚARĂ (nu pentru clica de partid), Ciucă poate face treabă bună.

-3 (17 voturi)
robert trevor
23.10.2021, 08:50:33

pai mai prost decat catzu oricum nu are cum sa fie daca vorbim de abilitati de orice fel mai putin abilitatea de a emite cacatzu idiotenii la foc automat.

-1 (15 voturi)
Fahrenheit 451
23.10.2021, 09:17:02

Un general de armată în fruntea Guvernului României? Facem armată cu cetățenii României, care e ideea, să băgăm frica în oasele românilor? Asta-i bună, nu mai sunt români civili, cu o pregătire superioară, care ar putea conduce Guvernul României, am ajuns să numim militari?

+6 (8 voturi)
LazyBear
23.10.2021, 09:27:09

Ce tot vă isterizați atât că tipul a fost general? Și ce dacă? Nu e tot cetățean român, n-are aceleași drepturi?! Cum spunea și CTP-ul, cu ce e mai îndreptățit un profesor, medic, inginer, economist sau avocat decât un FOST general? La noi nu e Turcia și nici Myanmar, generalii noștri nu au nici veleități dictatoriale și nici resursele politico-militare pentru a face vreo „surpriză”. Ăsta, spre deosebire de un cetățean care a activat în mediul civil, știe să fie disciplinat dar să și „disciplineze” dacă e nevoie. Ți se pare că România e țara consensului, a păcii și ordinii sociale? Sau poate îți place balamucul și scandalul zilnic? Omul e potrivit, păcat că e telecomandat de Johannis, căci dacă era de capul lui cu siguranță refăcea alianța cu USR.

-7 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările