CTP: PNL, un partid de tejghetari, care de 30 de ani precupeţesc funcţii, posturi, bani. O falsă opoziţie la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu / F OTO Arhivă
Cristian Tudor Popescu / F OTO Arhivă

Cristian Tudor Popescu a făcut vineri seara, la Digi24, o radiografie a Partidului Naţional Liberal, începând din anii 90 şi până acum. Un partid de „tejghetari, nu fac de 30 de ani decât să precupeţească la tejghea funcţii, posturi, bani, influenţă, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziţie în România”, a declarat gazetarul.

 „Pentru că falsa opoziţie, pseudoopoziţia pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziţii autentice împotriva PSD”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

 Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Naţional Liberal... Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece aceşti inşi nu fac de 30 de ani decât să precupeţească la tejghea funcţii, posturi, bani, influenţă, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziţie în România, pe principiile şi valorile fundamentale ale liberalismului.

Asta a făcut şi face un lucru foarte rău în politica românească. De ce? Pentru că falsa opoziţie, pseudoopoziţia pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziţii autentice împotriva PSD.

PSD e o permanenţă a acestor plaiuri. Un vechi pesedist, în anii 90 spunea: „Dumnezeu e pesedist!”. Vă spun cine – Vasile Văcaru. Fost senator, chiar preşedinte al Senatului, cred.

Partidul ăsta nu poate fi scos din prim-planul politicii româneşti. Eu am renunţat la ideea asta. Nu se poate. E în fibra acestui popor, e băgat acolo în ADN-ul lui, n-ai ce să-i faci.

Însă PNL-ul a mimat opoziţia vreme de 30 de ani. Singura şansă e să se constituie o opoziţie autentică, valabilă, o opoziţie doctrinară la PSD.

Or, ce opoziţie avem noi aici?, unde acordul politic s-a încheiat, ne-a anunţat domnul Ciucă.

Vasăzică, nicio problemă să ne înţelegem PSD-ul, urmaşul PCR, cu Partidul Naţional Liberal, urmaşii Brătienilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite