CTP, după răspunsul premierului privind preţul unei pâini: „Printr-o considerabilă sforţare de creieri şi suflet, s-a întrecut pe sine”. Cu cine l-a asociat pe Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu FOTO: Arhivă
Cristian Tudor Popescu FOTO: Arhivă

Cristian Tudor Popescu a reacţionat după ce premierul Florin Cîţu a spus că nu ştie cât costă o pâine. Gazetarul susţine că, printr-o considerabilă „sforţare de creieri şi suflet”, prim-ministrul „s-a întrecut pe sine” de această dată.

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe Florin Cîţu pentru răspunsul dat la întrebarea: „Cât costă o pâine?”. Acesta susţine că tocmai când credea că premierul a atins „maximul inteligenţei şi umanităţii” prin replica oferită după împuşcarea ursului Arthur („Poate nu era cel mai mare urs din România.”), care a avut loc în urmă cu câteva luni, observă că s-a înşelat. Gazetarul l-a asociat pe Florin Cîţu cu regina Maria Antoaneta. 

„Printr-o considerabilă sforţare de creieri şi suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: «Cât costă o pâine?», «Nu ştiu. Nu mănânc pâine». De ce regesc? În Franţa anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creşterii preţului pâinii. Fiindu-i comunicată situaţia, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat aşa: «Dacă n-au pâine, să mănânce brioşe».

Carevasăzică, muşchiulosul domn Cîţu nu mănâncă pâine ca să nu se îngraşe sau pentru că aşa vrea muşchii lui, şi le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârşit la ghilotină”, a scris gazetarul, miercuri, pe Facebook. 

Întrebat de jurnalişti dacă ştie cât mai costă o franzelă sau dacă a mai fost în ultima perioadă în piaţă, premierul a răspuns că nu mai cunoaşte preţul unei franzele în momentul de faţă. El a motivat faptul că încearcă să nu consume pâine. În schimb, a mărturisit că a mai fost în piaţă. „Am fost în piaţă,  nu mănânc pâine”, a răspuns el. 

Vezi şi: Ce răspuns a dat premierul Cîţu când a fost întrebat cât costă o pâine VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite