Politică

articolul anterior articolul urmator

CTP: „Urmaşul Guvernului ceauşist a fost demis”

34
10 Oct 2019 16:55:17
Autor: Vlad Terteleac
foto Arhivă
foto Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi, moţiunea de cenzură în urma căreia a fost demis Guvernul Dăncilă.

„Mă uit pe o televiziune deosebit de prietenă a PSD care tritează galben, mare ”Panică la PSD. Moţiunea a trecut”. Pe ecran, se află personaje cunoscute ca apologeţi ai doamnei Dăncilă şi Guvernului care se uită numai în pământ de vreo câteva minute. După semnele astea, se pare că moţiunea a trecut, ceea ce eu nu speram. Vorbeam mai devreme şi spuneam că mă îndoiesc, că modul în care a fost susţinută, că această moţiune (...) va trece”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la PRO TV
 
„Nu putem şti, UDMR nu ştim cum a votat, pentru că, asa cum le e obiceiul, ei vor să cadă mereu în picioare. Dacă moţiunea va trece, ei vor spune ”Domnule, noi am votat cu poporul, am votat cum trebuie”. Dacă nu trecea, au rezervată poziţia de negociere în continuare. Tipic pentru ei. Asta este o necunoscută mare, UDM-riştii sunt mulţi, nu ştim cum au votat. Minorităţile naţionale, iarăşi, nici acolo nu ştim distribuţia exactă de voturi”, a adăugat acesta.
 
Întrebat care a fost factorul decisiv în cadrul votului de astăzi, CTP a amintit de trădarea la scenă deschisă a trei membri ai PSD.
 
„Dar a contat mult, după părerea mea, votul la scenă deschisă al PSD-iştilor. Trei. Simplul fapt că s-au ridicat din bancă şi s-au dus acolo, sfidând întreg partidul, asta a fost important pentru cei care au votat după ei, nu neapărat de la PSD”, a mai spus gazetarul. 
 
Gazetarul nu s-a abţinut să amintească şi filiaţia partidului care a fost înlăturat astăzi de la guvernare.
 
„Cu 30 de ani în urmă, partidul, Guvernul Ceauşist a fost înlăturat prin Revoluţie. Revoluţia e sălbatică. E fără reguli şi e contestabilă şi a  fost contestată în ani. Însă acum, în 2019, urmaşul Guvernului Ceauşist, Guvernul Dăncilă, este pentru prima dată înlăturat în chip democratic, incontestabil, prin vot. Acesta este un lucru extrem de important, după ce s-a întâmplat în 26 mai. Depinde esenţial de forţele de opoziţie. Ce se va întâmplă în continuare în legătură cu PSD-ul. Dacă (forţele din opoziţie, n. red.) vor reuşi să ofere o soluţie viabilă oamenilor care nu sunt cuplaţi la ceea ce au văzut”, a precizat CTP, adăugând că viitorul PSD-ului depinde doar de capacitatea politică a partidelor din opoziţie de a oferi o alternativa viabilă:
 
„Acum, ştergem tot ce s-a întâmplat şi rămâne faptul. Urmaşul Guvernului ceauşist, Guvernul ăsta este dărâmat, este demis. Depinde de Opoziţie ca partidul să fie eliminat din prim-planul scenei politice, pentru ani mulţi, până când va lua naştere un Partid Social Democrat adevărat”.
 
Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş. Guvernul Dăncilă a căzut, însă va mai rămâne la Palatul Victoria, ca interimar, până la instalarea unui nou guvern. Mingea e în terenul preşedintelui Klaus Iohannis, care va chema zilele viitoare partidele la Cotroceni. Şeful statului are trei variante la îndemână.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Cornel Mihai Laurentiu
10.10.2019, 17:02:59

O completare, urmasul guvernului ceausist si a stapanului din Kremlin, a fost DEMIS, tovarase CTP/ Va urez multa sanatate tovarase CTP. Mai rar asa comunisti onesti si realisti ca dvs.

0 (24 voturi)
IonIon Codreanu
10.10.2019, 17:07:55

Guvernul ceaușist nu avea stăpân la Kremlin! Dacă ești ROMÂN, măcar atâta lucru să știi.De 50 de ani suntem pe barba noastră...

-6 (18 voturi)
King
10.10.2019, 17:17:49

Comentariu considerat abuziv.

gmbplay
10.10.2019, 17:19:11

Aia de la a3 , cumpanasu , cozma ce parere au ? La Rahova a fost cineva sa-l intrebe pe liviutz ?

+3 (5 voturi)
King
10.10.2019, 17:21:37

Ciumele rosii sunt cel mai toxic produs al ideologiei marxisto-comuniste, mai rea chiar decat ideologia nazisto-fascista, din cauza ciumelor rosi au fost omorati prin asasinate, gulaguri, deportari, etc..sute de milioane de oameni neviinovati...Trebuie ca omenirea sa eradicheze acest flagel de pe fata pamantului.

+6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (34)