Politică

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre încercarea lui Răzvan Cuc de a reţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură: „E vorba de un act de terorism, deturnare de avion“

25
19 Oct 2019 16:42:09
Autor: George-Andrei Cristescu
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu FOTO: Captură Digi24
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu FOTO: Captură Digi24

Cristian Tudor Popescu a declarat prin telefon, la Digi24, că încercarea lui Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, de a împiedica avioanele TAROM, care aduceau parlamentari la Bucureşti, din provincie, în ziua moţiunii de cenzură, să se ridice de la sol e „un atent la siguranţa naţională”.

 
Într-o conversaţie telefonică, CTP a vorbit despre solicitările ministrului Răzvan Cuc: „Ţara nostră e ţara noastră. Ţară de baladă, de pot să spun. Eu nu am vrut să comentez acest caz pentru că am spus că nu am elemente de probă fie şi raţionale, nu neapărat materiale. Acum am. Primul element este faţa acestei femei, expresia acestei femei, Mădălina Mezei, când a apărut public şi şi-a spus povestea. Această doamnă nu este vreo mare luptătoare pentru dreptate, militantă anti-corupţie, nu o dă conştiinţa afară din casă. Nu de asta a venit să spună ce spune. Este o femeie din sistem care doar pentru că a comis acest domn Cuc aroganţa cretină de a o da afară a ieşit acum să spună ce spune. În mod evident este speriată, este gâtuită şi tocmai asta mă face să cred că chiar asta s-a întâmplat, domnul Cuc asta i-a cerut. Dar au apărut şi alte argumente de natură logică, care duc spre asta, anume faptul că i-a cerut lista parlamentarilor care îşi rezervaseră bilete. Nu are voie să facă aşa ceva în calitate de ministru, şi politic, într-un guvern împotriva căruia era o moţiune de cenzură, nu există niciun motiv pentru care să fi cerut lista parlamentarilor care îşi rezervaseră bilete pe cursele respective“, a explicat gazetarul. 

Acesta a mai adăugat şi că ministrul Răzvan Cuc a pretins că Mezei i-a cerut repede o întâlnire, ca să-i spună lucruri importante. „Carevasăzică, s-a întâlnit cu ea pe stradă, noaptea, la 11, cine? Ministrul se întâlneşte cu subordonata, care îl cheamă ea, pe stradă, noaptea, la 11 şi el vine. Un individ atât de plin de el că se revarsă, cum este acest Cuc, adică ministrul, răspunde la ordinul subordonatei să vină noaptea la 11 pe stradă. Evident că e aberant. Dacă avea o problemă, reacţia absolut normală a ministrului era: «Vino la birou, să discutăm sau discutăm la telefon»“.

Cristian Tudor Popescu a continuat să analizeze acţiunile lui Răzvan Cuc şi ale Mădălinei Mezei: „Care era problema dacă era vorba de chestiuni legale şi legate de serviciu să discute la telefon. De ce trebuia să se întâlnească pe trotuar la 11 noaptea? Aici nu are absolut nicio apărare acest Cuc. Mai e ceva relevant, doamna Mezei este inconştientă. Ea relatează că atunci când Cuc i-a cerut asta a refuzat aducând ca argument faptul că piloţii sunt piloţi TAROM, bărbaţi adevăraţi şi nu o vor asculta, ei îşi vor respecta meseria şi vor conduce avioanele“.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mai subliniat, la Digi24, că: „Doamna nu realizează că până să ajungă la considerente de felul ăsta de bărbăţie şi independenţă a piloţilor TAROM era vorba şi este de sabotarea economiei naţionale, de un atentat la siguranţa naţională şi în ultimă instanţă, un act de terorism. Deturnare de avion. Asta înseamnă să ţii un avion la sol. Deci, cu totul, asta înseamnă ani grei de puşcărie. Ce o să rezulte din toate povestea, nu ştiu, cercetează DNA-ul. Tot ce pot să vă spun este că fiecare oră petrecută de acest Cuc la Transporturi înseamnă pentru Dăncilă să fie demisă la pătrat de opinia publică“. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Tomescu Tom
19.10.2019, 17:04:28

Daca am lua la " puricat " ..cam tot ce a facut PSD-ALDE-UDMR ..din 2016 pana acum ...am gasi nenumarate cazuri de sabotare a economiei nationale .. si de actiuni ce aduc atingere chiar sigurantei nationale .. Dar pana acum , se pare ca nu a avut nimeni *oaie sa ii acuze oficial de asa ceva ... Sistemul de putere transpartinic bazat pe interese de tot felul ..ii opreste pe toti cei ce ar putea sa o faca ..sa scoata adevarul la lumina..

+6 (10 voturi)
Sacha Durand
19.10.2019, 17:25:50

Halucinant !

+7 (9 voturi)
Smeritu Pahomie
19.10.2019, 17:09:40

.....da, dar daca aduceau MINIERI din Valea Jiului pentru Iliescu-KGB....?

-2 (4 voturi)
Sacha Durand
19.10.2019, 17:24:42

Asa ceva nu exista niciunde ! Nicaieri pe Terra ! Are dreptate CTP ! Intr-o tara sanatoasa la cap asta era de mult cu catuse la maini ! Cazul e mai mult decat GRAV si atenteaza la SIGURANTA STATULUI ! Adaugati si SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE din cauza costului enorm al avoanelor la sol ! INCONSTIENTA strigatoare la cer ! INCREDIBIL !

+6 (10 voturi)
imsi imsi
19.10.2019, 17:26:49

Daca erau destepti declarau carantina in bucuresti pt pesta opozitie.

-4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările