Politică

articolul anterior articolul urmator

Cu ce-şi mai pierde vremea Corpul de control al premierului

12
27 Apr 2014 20:05:02
Autor: Sebastian Zachmann, Borcea Stefan
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta are o nouă ocupaţie: numără semnăturile unei petiţii depuse de un partid politic.

Duminică, Corpul de control al primului ministru a anunţat  că, din totalul celor 300.000 de semnături strânse de Partidul Mişcarea Populară împotriva accizei la carburant, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau aparţin unor personae decedate cu 15 ani în urmă. 

În raport se arată că au fost găsite 14.608 file cu doar 215.876 de rubrici completate (nu cu 300.000), în perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 conţin semnături, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet şi 3.252 rubrici fără a fi prezentată localitatea semnatarului. Din document rezultă că pentru realizarea operaţiunii de verificare a sutelor de mii de nume, semnături şi adrese, a fost implicată şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor.

Ca urmare, Guvernul a anunţat că va sesiza Parchetul, pentru că se întrunesc „elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, sancţionată de legea penală“. Însă Guvernul nu spune de ce inspectorii guvernamentali au fost degrevaţi de la competenţele lor legale, verificarea companiilor şi instituţiilor de stat, cu scopul de a răsfoi mii de pagini cu semnături strânse pe o petiţie.

„Semnăturile au fost strânse de tineri“
Deputatul PMP Elena Udrea a reacţionat imediat şi a avertizat, la rândul ei, că-i va face plângere penală premierului. „Domnul Victor Ponta să ştie că-i vom face plângere penală pentru că-i şantajează, îi ameninţă pe oameni. Când vorbim de oameni care-şi depun semnătura pe o hârtie împotriva unei măsuri a Guvernului, cum să-ţi permiţi să-i cercetezi cu Corpul de Control al Guvernului? Aceste semnături au fost stânse în principal de tineri, care au stat în stradă. Ei nu fură cum fură baronii locali ai PSD “, a comentat Elena Udrea. Preşedintele Traian Băsescu, unul dintre semnatarii petiţiei PMP, s-a amuzat de ultima reuşită a Guvernului. „Probabil şi semnătura mea este falsă“, a spus şeful statului, la o dezbatere pe teme economice organizată de PMP.

„Am semnat de la Madrid“
Un vrâncean din Madrid care a semnat petiţia Partidului Mişcarea Populară împotriva scumpirii benzinei şi motorinei a contactat ieri redacţia “Adevărul” şi s-a declarat revoltat când şi-a văzut numele în raportul Corpului de Control al primului ministru Victor Ponta, care i-a atribuit calitatea de „pretins petiţionar” în biblioraftul nr. 38, fila 35. Dănuţ Anghel, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Adjud, este stabilit de mai mulţi ani cu familia la Madrid şi spune că urmăreşte cu interes ceea ce se întâmplă în România.

Aşa a aflat şi de petiţia PMP împotriva scumpirii benzinei şi motorinei, pe care a hotărât să o semneze pentru că ştie de la rudele din ţară cât de grea este viaţa în România. „Cum adică sunt pretins petiţionar dacă eu chiar am semnat petiţia, cu toate datele cerute în ea? Bineînţeles, am dat datele de la Madrid şi nu cele de la Adjud. Halal Corp de control are Guvernul! Îşi bat joc de ţară şi de noi”, ne-a transmis Dănuţ Anghel, care lucrează ca personal de întreţinere la o şcoală din Spania, iar în timpul liber arbitrează meciuri de fotbal. Dănuţ Anghel spune că nu este membru al niciunui partid politic.

Cum adică sunt pretins petiţionar dacă eu chiar am semnat petiţia, cu toate datele cerute în ea?Halal Corp de control are Guvernul! 

Dănţ Anghel, român din Spania

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Sergiu Nistor
27.04.2014, 20:19:56

Ponta astatrebuie cercetat la cap!Daca ar face pe banii partidului sau toate prostiile astea,nu mi-ar pasacatusi de putin.Dar prostiile lui se fac pe banii nostri ai contribuabilor,oare nimeni nu-l poate pune la punct pe aventurierul asta?

+4 (12 voturi)
etc etc
27.04.2014, 20:21:25

Doamne, am ajuns sa'l regret pe ilici sau pe bombo... sigur, bombo l'a inventat pe papitoiu' asta, da' totusi.

0 (8 voturi)
Stan Toma
27.04.2014, 20:32:45

Poate corpul de control ar trebui desfiintat decat sa se ocupe de prostii?

0 (8 voturi)
Carmen Florea
27.04.2014, 20:52:59

S-au apucat de numarat ouale in saptamana luminata. Urmeaza apoi alta munca asidua: sa le pipaie apasat si cu grija daca sunt si prolifere... O gluga de ciocleji,niste trantori analfabeti,care mor de lene pe banii contribuabililor. Acciza le e o troaca,li-i salvarea de a mai imprastia niste pomeni la alegeri,ca doar n-or face-o din banii lor munciti in sudoarea fruntii.

+1 (9 voturi)
Aurel Paun
27.04.2014, 20:58:00

Ponta foloseste Corpul de Control, cum folosea Ceausescu Securitatea, pentru rafuieli politice cu opozantii regimului. Romanii trebuie sa aiba grija cui ii acorda votul de Presedinte, s-ar putea sa ne trezim cu un Ceausescu 2, precum rusii cu Putin.

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (12)