Politică

articolul anterior articolul urmator

Cu justiţia la picioare, Dragnea defilează

16
5 Jul 2018 12:41:42
Marian Oancea
Liviu Dragnea  FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Liviu Dragnea FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Codul de procedură penală a fost modificat după bunul plac. Lui Liviu Dragnea i-a trecut glonţul pe la ureche, dacă este să ne uităm la rezultatul votului, al cărui succes nu este unul răsunător. Cu ajutorul partenerilor fideli ai puterii, ALDE şi cel al minorităţilor naţionale, dorinţa arzătoare a penalilor din PSD a fost îndeplinită.

Diferenţa a fost de doar două voturi, dar, ca şi în fotbal, cele 3 puncte a fost câştigate, indiferent de golaveraj.

Cum scriam în articolul anterior, Liviu Dragnea este o persoană foarte răzbunătoare. Iar acest lucru s-a văzut în videoclipul devenit celebru în care el lider maximo declara sus şi tare că nu vrea să plece ca prostul din această viaţă şi funcţie. Se poate observa cu ochiul liber atitudinea mult mai încrezătoare a liderului PSD. Mai mult, acum poate gândi mult mai limpede cum să întoarcă toate „nedreptăţile” care i-au fost făcute în tot acest timp de către Statul Paralel.

Vine vara. Lucrurile se liniştesc de la sine. Statele pleacă şi ele în vacanţă, oamenii uită. Timp suficient pentru baronii PSD să bage în buzunare.

Lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care am mai văzut-o în perioada Năstase. Ce nu ştiu baronii PSD este că acum oamenii s-au integrat în sistemul de lucru european. Nu se mai milogesc de şefii de partid sau de primari să le facă rost de câte un loc de muncă amărât. Iar diferenţa asta se poate transforma în două direcţii:

  1. Prima direcţie în care oamenii, sătui să lupte pentru bunăstare, pentru un stat în care toată lumea este egală în faţa legii, pentru un stat în care sistemele de educaţie şi sănătate sunt considerate de importanţă strategică naţională, emigrează. Corporaţiile abia aşteaptă noi clienţi pentru joburile care implică mutarea domiciliului. Îţi oferă salarii foarte atractive şi mai mult te roagă să iei cu tine întreaga familie, ca să nu te simţi singur şi să îţi scadă doamne fereşte productivitatea. Dacă nu le oferă corporaţiile o astfel de oportunitate, nu-i nimic. Deficitul forţei de muncă este resimţit foarte intens la nivelul ţărilor occidentale, îmbătrânite, sătule să importe oameni din Africa sau Orientul îndepărtat. Deschidere există, slavă cerului. Tot ce mai lipseşte e o scânteie care să aprindă starea de tensiune pe care a creat-o statul român, prin incapacitatea de administrare generată de PSD.

  2. Cea de-a doua direcţie este aceea în care cetăţenii, care nu vor altceva decât să apere un stat, care în ultimii ani a demonstrat că are o capacitate de dezvoltare fantastică, dacă sunt respectate nişte principii şi valori consacrate în lumea occidentală, se ridică împotriva sistemului. Manifestaţiile şi-au pierdut caracterul paşnic. Oamenii încep să resimtă disperarea. Oamenii trăiesc din nou acele sentimente generate de clasa politică sfidătoare, pe care le-au trăit şi în anii 2004 sau 2008.

Cetăţenilor care credeau că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie favorabilă, Liviu Dragnea le-a tras o palmă, pentru a le reaminti că România este o ţară cu tradiţie orientală, în care cei care îşi cumpără dregătoriile au dreptul apriori să fie deasupra tuturor.

Tragem linie şi adunăm. Foarte puţini sunt aceia care au capacitatea să înţeleagă despre ce este vorba când spunem modificările aduse codului de procedură penală. Însă toţi au înţeles că sunt legi care favorizează infractorii, legi care te acoperă dacă furi prin interpuşi, legi care îl scot din puşcărie pe Liviu Dragnea.

Încă o zi neagră din istoria recentă a României. Tot ce ne-a mai rămas este speranţa că la următoarele alegeri prezenţa la vot va atinge cote istorice. S-a văzut ieri cu ochiul liber că există cel puţin două tabere în ţara asta. Aşadar, scuza: nu merg la vot, că oricum nu am cu cine să votez! nu mai este valabilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Harry Porter
5.07.2018, 13:00:58

Modificarea codurilor penale pe data de 4 iulie reprezintă cadoul lui Putin către americani, livrat de chelnerul Dragnea de ziua lor națională. In plus, ca bonus le-a mai scos și limba. Livache este o copie de-a lui Bonnie și Clyde, care și ei vroiau sa rămână în mentalul oamenilor, sa scrie istorie, sa scrie presa despre ei și după ce nu vor mai fi. De ce nu se scandalizează romanii în masă fata de acesti jefuitori ai bugetului de stat? Pt. că statul e rău și hot, iar boborul se bucură când Livache et comp fura de la el și le mai da și lor cate ceva. " Precum in cer, așa și pe pământ..." Uitati- va cum e cerul românilor, adică parlamentul, după aprecierea lui Zegrean din 14 Mai 2015, și cutremurati-va! Ciuma nu alege intre buni și răi, intre pesedisti și nepesedisti, ci îi contaminează pe toți în raza ei de acțiune.

+1 (3 voturi)
Ionescu Ion
5.07.2018, 14:48:52

Eu unul am ales sa plec din tara impreuna cu familia, si nu voi reveni. Adio!

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
5.07.2018, 15:50:34

Comentariu considerat abuziv.

radulescu gogu
5.07.2018, 16:08:06

tu ar trebui sa fii executat, postac sovietic

+4 (4 voturi)
Lucifer
5.07.2018, 15:10:11

Păi dacă poporul doarme "somnul cel de moarte", te poţi aştepta la altceva? Cu o intelectualitate tembelă şi cu elite politice iresponsabile şi ticăloase, te poţi aştepta la altceva? Fiecare popor are conducerea pe care o merită.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările