Politică

articolul anterior articolul urmator

Cu ce se mai ocupă, ce năzbâtii face conducerea Televiziunii publice?

7
16 Jan 2019 04:36:55
Mircea Morariu

Până mai zilele trecute am trăit cu speranţa că starea de nervozitate extremă care a cuprins conducerea TVR, mai exact pe preşedintele-director general al instituţiei, la aflarea veştii că presa a intrat în posesia unor informaţii referitoare la sumele exorbitante plătite unor colaboratori însărcinaţi cu misiunea de a face propagandă în favoarea PSD va trece.

Mă gândeam că doamna Gradea va bea două-trei pahare de apă rece, va lua câteva calmante, îşi va veni în fire şi va trece, în fine, să se ocupe de adevăratele probleme ale instituţiei. Care sunt grave şi sunt multe. Şi nu îşi va asuma riscul de a se face iarăşi de râsul lumii, trimiţând adrese unor publicaţii, cerându-le imperativ să îşi dezvăluie sursele. Cu atât mai mult cu cât nu este nici cel mai mic dubiu că sumele vehiculate de Libertatea ca fiind plătite lui Ionuţ Cristache şi inşilor cu statut de invitat permanent la emisiunea România 9, dar şi Laviniei Şandru pentru realizarea unor emisiuni la care nu se uită mai-nimeni sunt cum nu se poate mai reale. Nu nereale, nu exagerate, aşa cum, fără ruşine, a susţinut sus-numita doamnă, atunci când, în sfârşit, a avut bunul simţ să se prezinte la audieri în faţa Comisiilor parlamentare pentru cultură, artă şi mass-media ale Parlamentului României.

La fel de clar e că jurnaliştii, formatorii de opinie, sociologii care apar că încasează sume nesimţite de la ghişeul de plăţi deschis, în incinta TVR, de PSD, ghişeu la care doamna Doina Gradea îndeplineşte funcţia de casieră principală sunt furajaţi din mai multe surse, dar tot din bani publici, aşa cum a dezvăluit recent publicaţia Newsweek România. Doina Gradea crede că cea mai bună apărare e atacul, aşa că inspirată de Caragiale (e drept, seamănă mult cu Veta), zice si dă-i, si luptă şi sare la gâtul gazetelor care i-au dezvăluit ticăloşia. O ticăloşie care a dezechilibrat grav bugetul TVR.

Ce poate fi mai relevant pentru starea de indigenţă în care se zbate la ora actuală instituţia din Calea Dorobanţi nr. 191 e că hârtia de copiator se distribuie pe numărate, iar la Ştiri cu număratul se ocupă însăşi directoarea secţiei, o anume doamnă Mădălina Rădulescu care, întâmplător sau nu, a fost unsă şefă imediat ce a fost făcut producător general omul PSD, Alexandru Sassu. Sus-numita a mai deţinut respectiva funcţie pe vremea în care dl. Sassu era preşedinte-director general. Acum respectivul e doar comisar politic.

De sărăcia lucie cu care se confruntă astăzi TVR au parte mai cu seamă telespectatorii. Cât de jalnic e să vezi că mai bine de jumătate din programul de Revelion difuzat pe TVR 1 a fost acoperit cu materiale de arhivă. Adică cu ceea ce au produs înaintaşii în vremea cenzurii comuniste.

Încă şi mai înspăimântătoare e realitatea că angajaţii TVR se complac cu situaţia, se bucură fals, inconştient că au avut parte de o audienţă destul de bună, însă nu datorită muncii lor. Din păcate, nu am auzit pe nimeni dintre angajaţii de astăzi ai TVR să protesteze, să iasă public şi să spună că actualul management este unul care duce TVR la catastrofă. Nici să denunţe politizarea instituţiei. Nici să se simtă jigniţi de faptul că sunt umiliţi de faptul că au devenit colegi cu nişte ambuscaţi, aşa cum sunt Lavinia Şandru ori Ionuţ Cristache.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
16.01.2019, 06:50:16

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
16.01.2019, 06:56:19

Comentariu considerat abuziv.

Vanatorul/d.c.
16.01.2019, 10:03:47

”De sărăcia lucie cu care se confruntă astăzi TVR au parte mai cu seamă telespectatorii. Cât de jalnic e să vezi că mai bine de jumătate din programul de Revelion difuzat pe TVR 1 a fost acoperit cu materiale de arhivă. Adică cu ceea ce au produs înaintaşii în vremea cenzurii comuniste.” Tare de tot asta..! :) Pentru ca realiata e cu totul alta..!:) Nici ca metafora nu merge macar chestia cu ”saracia lucie a telespectaorului”..! O fi el sarac (la propriu sau/si la figurat), dar nicidecum din cauza că ”mai bine de jumătate din programul de Revelion difuzat pe TVR 1 a fost acoperit cu materiale de arhivă.” Ca nu mai vorbim ca in ziua sunt o gramada de teviziuni iaar televizomanul are de unde alege ce-i place. Inculsiv in noapte de Revelion. Si apropo de ”a fost acoperit cu materiale de arhivă. Adică cu ceea ce au produs înaintaşii în vremea cenzurii comuniste.” Foarte bine daca TVR a facut asta..! Pe timpul revelioaneler cenzurate de comuniti aveam un Toma Caragiu, un Dem Radulescu, un Jean Constantin, un Puiu Calinescu, plus cantareti si cantărețe de muzica populara, sau lautareasca, sau usoara, toti cu adevart talentati, si chiar ”sclipitori” in ceea ce faceau..! Acum aveam asa ceva de Revelion..? Da de unde.! Pe toate televiziunile vezi tot felul de cocalari si pitipoance imbracati la țol festiv sau..dezbracati, care se screm si se strâmba sa para ca-i ceva de capul lor ca umoristi sau cântăreți..! Dar nu-i nimic de capul lor, nici ca umoristi, nici ca intrerpreti de muzica populara sau usoara, nici ca nimic..! Kitsch si..cocărăleală de cel mai prost gust..! Noroc ca in vremurile noastre Revelioanele nu mai sunt ca pe timpul lui Ceausescu..! Nu ne mai adunam neamuri sau prieteni in jurul unei mese din casa unuia, bem si halim ca spartii toata noapte si ne holbam la TVR pana dimineata la periniță..! Acum nici nu le mai pasa oamenilor de TV. Fac revelioanele in locurile din oras unde vin artisti sa se produca in spectacole organizate si sponsorizate de catre primarii, merg in restaurante, in cluburi, sau in excursii in tot fel de statiuni, unde in noaptea de revelion iau masa si danseza cu necunoscuti, se distreaza de minune fara sa le pese de televizoare si televiziuni. Daca n-ar fi propagandistii celor doua tabere mafiote (pesedista si iohannist-limberală) sa critice televiziunile ”dusmane”, mai ca ai uita de ele..!:))

-2 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
16.01.2019, 10:12:05

”realitatea”, ”Ca sa nu mai vorbim ca in ziua de azi”, ”Inclusiv”, ”Pe timpul revelioanelor cenzurate de comunisti”, ”toti cu adevarat talentati” , ”cocalari si pitipoance imbracate la țol festiv sau..dezbracate”.

-1 (3 voturi)
herr v.6.01
16.01.2019, 13:26:10

Alo, to'arsa Vanator Subiectul articolului e nesimtirea cu care PDG Gradu' cumparata de ciuma rosie "furajeaza" trompetii pesediti pe banii nostri. Iar un alt vandut pesedeului care-si zice "vanator", cf. fisei postului incearca sa arunce cu fumigene (Toma Caragiu si altii).

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările