Politică

articolul anterior articolul urmator

Cu niqab sau cu basma

60
6 Feb 2013 00:08:48
Cristian Preda
Alegerile din Iordania, 23 ianuarie 2013 FOTO Arhivă personală
Alegerile din Iordania, 23 ianuarie 2013 FOTO Arhivă personală

Cele două femei cu niqab votează. Bucăţile de carton servesc drept paravan, pentru a asigura secretul votului. Am făcut fotografia acum două săptămâni, într-o zonă rurală din Iordania. Era, de fapt, o comunitate de beduini, foarte loiali regelui. Bărbaţii aveau secţia lor, femeile - o alta, doar pentru ele.

Aparenţele nu trebuie să înşele.

Nu existau cabine, dar fiecare secţie avea câte un calculator.

Chipul fiecărui votant putea fi identificat online.


Vă invităm să citiţi continuarea articolului în volumul „Dumnezeu a trântit telecomanda”, publicat la editura Curtea veche, în noiembrie 2014.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

60 Comentarii

Filon Aurel
6.02.2013, 00:36:15

Hai domnul Preda ca se poate!!!Daca plecati din pdl si va deziceti de comunistul-privatizat va votez!!Bravo!!Ca o anecdota,cred ca prin anii 90 se vorbea la televizor despre egalitatea premiilor femeilor-tenismen cu cele ale barbatilor dn tenis!Nu mai sunt sigur,cred ca aveam 18-20 de ani si stateam inca cu parintii in sat la Sarulesti!Eram eu si tatal meu,eu am zis bravo e normal sa fie egalitate!Tata a zis ca nu nu e normal!!Acum sunt sigur ca si el este de acord cu egalitatea femeie-barbat,mai ales ca anul trecut a descoperit si facebook-ul,:) !!!

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
6.02.2013, 00:39:45

"Ce credeţi despre ideea unor liste paritare, în care femeile să alterneze cu bărbaţii?" Nu. Cred ca e suficienta sporirea numarului secretarelor dansatoare din ombilic. Dl.Dragnea, un democrat mai mult decat social, a inceput deja sa promoveze ideea..cu evident succes.

+3 (3 voturi)
Mihai Tociu
6.02.2013, 05:03:17

Şi premiile întâi la concursurile şcolare ar trebui să se facă paritar, ca să-i obişnuim pe copii de mici cu egalitatea sexelor.

0 (4 voturi)
Violeta Todica
6.02.2013, 06:48:27

D-le ,C.Preda ,nu cred in nevoia unor liste ,paritare,unde sa se impuna alternanta femeilor cu barbatii. In schimb ,cred ca singurul criteriu ,care ar trebui ,respectat este cel al "competentei".Imi place ideea de "meritocratie",si,as dori-o aplicabila si in cazul femeilor si al barbatilor. Misogini,cred ca exista in orice societate occidentala. Este adevarat ,ca numarul acestora /m patrat este mai mare la noi.,(probabil cei ,care inca sunt patrunsi de mentalitate orientala,cu care am avut contact sute de ani). La noi,misoginii, sunt in general ,personane,"exotice",mai putin ,instruite,care se tem de competitie. Este greu sa impui o mentaliate,ea trebuie schimbata,formata,prin educatie,respect pt. .valori morale,pt.maniere si bun simt. Dincolo de acestea (care trebuie sa fie ,inbagajul fiecaruia dintre noi),raman adepta ,a," competentei",(a meritocratiei),in orice domeniu,si indiferent de sxul persoanei respective.

+1 (1 vot)
Violeta Todica
6.02.2013, 07:09:20

Si ca o completare: De ex., Marie Curie ,a fost si ramare un cercetator,om de stiinta(de sex feminin) in domeniul radioactivitatii,datorita competentei sale ,si nu datorita faptului ca sotul a "impins-o"in fata pe alte criterii ,la moda acum (aspect fizic,fusta scrta etc.).

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (60)

Modifică Setările