Politică

articolul anterior articolul urmator

Cu ce se ocupă PLUS în toiul moţiunii: Schimbările climatice şi Revoluţia de pluş

9
9 Oct 2019 17:35:30
Autor: Dan Anghel
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În timp ce în Parlamentul României se dă o luptă strânsă pentru a atrage aleşii de o parte sau alta a moţiunii de cenzură care ar putea da jos guvernul Dăncilă, partidul lui Dacian Cioloş pare că are alte priorităţi. Pe pagina de Facebook a partidului se vorbeşte despre schimbările de climă ale României, „Revoluţia de pluş”, sau cazul unei profesoare din Cudalbi care-şi constrânge elevii să facă meditaţii cu aceasta.

„Problema schimbărilor climatice este o prioritate la nivel european, în parte şi datorită nouă – PLUS, Dacian Cioloş şi grupul europarlamentar Renew Europe, al cărui preşedinte este: construirea unei Europe verzi echitabile şi neutre din punct de vedere al impactului asupra climei.

România va trebui să preia această prioritate, căci este membră a UE. O poate face organizând tranziţia la scară naţională către o politică climatică coerentă şi transversală prin patru măsuri urgente propuse de PLUS”, se arată pe Facebook-ul PLUS, care trimite către un articol semnat de Oana Bogdan, membru al Biroului Naţional PLUS.
 
Ulterior, formaţiunea a atras atenţia la cazul unei profesoare din Cudalbi care îşi constrânge elevii să facă meditaţii cu aceasta, pentru ca mai apoi să prezinte un material despre „Revoluţia de pluş”, semnat de Dan Ionescu, membru al Biroului Naţional PLUS
 
„De aia e nevoie de altceva, de calm şi normalitate. De un partid cu soluţii, unul perseverent, care nu se lasă impresionat nici de televiziunile aservite, nici de sondajele contrafăcute, nici de minciunile zilnice. Durează. Nu poate fi făcut peste noapte. Nu o să câştige alegerile din prima. Dar dacă vrem o viaţă normală, în care să nu ne preocupe ce face Dăncilă sau vreo altă marionetă, e nevoie de noi. În partid sau în afara lui. Pentru că eu aş vrea în weekend să merg la film sau să mă plimb în parc, nu să-mi caut haine groase pentru proteste. Trăiască Revoluţia de Pluş 🙂”, semnează Dan Ionescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

aşa şi aşa
9.10.2019, 18:05:13

Deşi materialul s-a dorit a fi oarecum ironic la adresa membrilor +Plus, inclusiv a d-lui Cioloş, nu cred că şi-a atins ţinta, în vreun fel... Dimpotrivă, citînd de pe site-ul partidului le-a făcut chiar un serviciu, fiindcă de la o poştă se distinge limbajul echilibrat, concis şi concret, nu poveşti ca alţii...

-1 (3 voturi)
mossss ion roata
9.10.2019, 18:38:13

"...construirea unei Europe verzi echitabile şi neutre din punct de vedere al impactului asupra climei", "politică climatică coerentă şi transversală (şirul de cacofonii le aparţine)" - iată cum scopul Kominternului a fost atins. Verziturile, precum si tradatorii "popolari" inseamnă marxism-leninism adaptat vremurilor noastre: corectitudine politica pe paine, promovarea minoritatilor de tot felul, mai ales sexuale, a feminismului extremist, a islamistilor fanatici deghizati in refugiati pentru colonizarea Europei, a neo-comunismului mascat sub stindardul ecologiei, concomitent cu scaderea nivelului de trai si de confort a populatiei care, sub pretextul ca polueaza in mod criminal, va fi cat de curand obligata de "komisari" sa locuiasca in masă, în bunkere anvelopate, inclazite "bio" (adica de locatari, care se vor pârţâi, dar la interior, ca la exterior produc gaze cu efect de sera si nu este bine). Nici n-am sa ma obosesc sa citesc din manifestul auto-intitulatului partid comunist european, ideile sunt identice, pana la similitudine, cu ale grupului politic tradator, macronist, aflat sub conducerea securoiului ciupit.

0 (6 voturi)
Popa Pius
9.10.2019, 18:47:56

Pai si ce vreti, sa vina Ciolos cu o revolutie reala si sa repare peste noapte tot ce a stricat besedeul pina acum? Lasati-i sa-si duca dezastrul pina la capat, sa se lamureasca toata lumea.

+2 (2 voturi)
Pferd Sebi Altes
9.10.2019, 21:08:23

O.K Numai ca, dezastrul care este previzibil, nu se va abate numai asupra stafiei lui Coldica, aici este ..buba, mon cher.

+1 (1 vot)
Pferd Sebi Altes
9.10.2019, 21:06:40

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)