Culise. Ce a discutat Florin Cîţu cu deputaţii liberali la ultima şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Preşedintele PNL, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul demis Florin Cîţu s-a văzut marţi, într-o şedinţă ţinută la Vila Lac, cu deputaţii din formaţiunea sa. Printre temele discutate au fost priorităţile legislative, precum şi subiectul crizei politice.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, i-a chemat marţi pe deputaţii din partid, după ce cu o zi înainte avusese o întâlnire cu senatorii. Dacă la şedinţa cu senatorii, Cîţu le-a transmis că în niciun caz nu va fi de acord cu votarea Guvernului Cioloş, potrivit unor surse participante, la întâlnirea de astăzi tonul a fost mult mai ponderat. Potrivit informaţiilor „Adevărul” Cîţu le-a spus că vrea să audă ce are de spus Dacian Cioloş, însă cel mai probabil liberalii nu vor vota noul Guvern, după ce USR a dat jos Cabinetul condus de el. 

Florin Cîţu a ridicat problema iniţiativelor legislative din Parlament. Premierul demis le-a transmis colegilor să respingă orice demers populist, mai ales proiectele care ar putea afecta şi mai mult bugetul. 

În ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la gaze şi energie, Florin Cîţu le-a transmis că decizia va fi luată de Guvern, însă când acesta va avea puteri depline. Aşadar, nu va exista o rezolvare în Parlament, ci este necesară învestirea unui nou Guvern, ceea ce înseamnă  românii mai trebuie să aştepte până la decizia plafonării.

Liberalii se vor reuni în şedinţă marţi seară, de la ora 20.00, fiind o reuniune în format online cu toţi liderii partidului din ţară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite