Culise. Cum l-a ignorat Carmen Dan pe Liviu Dragnea pentru a-l instala pe fostul său asociat în fruntea Poliţiei Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Dan, l-a numit pe fostul adjunct al IPJ Teleorman, Tudorel Pieleanu, la conducerea IPJ Argeş. Mutarea a fost făcută, însă, pe ultima sută de metri, fără ştirea liderului PSD Liviu Dragnea.  Potrivit unor surse din MAI, Liviu Dragnea l-ar fi vrut  în această funcţie pe unul dintre apropiaţii săi, Valentin Dumitraşcu, şeful Poliţiei Teleorman. Practic, Dumitraşcu, omul lui Dragnea, era şeful lui Tudorel Pieleanu, apropiatul lui Carmen Dan.

În urmă cu două zile, pe 17 iulie, un ordin de ministru semnat de Carmen Dan l-a transferat pe comisarul şef de poliţie Tudorel Pieleanu de pe funcţia de adjunct al Poliţiei Teleorman, pe funcţia de şef al Poliţiei Argeş, pentru o perioadă de maximum 6 luni. Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, mutarea a fost stabilită, însă, neaşteptat, cu doar o seară înainte, Carmen Dan trecând astfel peste cuvântul şefului său de partid Liviu Dragnea. Potrivit unor surse politice, liderul PSD l-ar fi desemnat la şefia poliţiei Argeş pe şeful IPJ Teleorman, Valentin Dumitraşcu.

Conform informaţiilor din CV-ul său, Dumitraşcu a fost, în perioada 2003-2008, şeful unui departament  al controversatului serviciu „ACVILA” din MAI, care asigura, printre altele, şi protecţia demnitarilor. Surse din minister spun că, pe lângă faptul că amândoi sunt din Teleorman,  relaţia dintre Dumitraşcu şi Dragnea s-a consolidat în acea perioadă, în care Dragnea a ocupat pentru scurtă vreme funcţia de ministru de Interne,  iar Dumitraşcu a devenit omul său de încredere.

Au făcut afaceri împreună

Cu toată intervenţia lui Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan l-a numit la conducerea poliţiei Argeş pe Tudorel Pieleanu, apropiatul său şi fost asociat în firma Way Storage SRL. Potrivit presei locale şi  unor surse din MAI, prietenia dintre Carmen Dan şi Tudorel Pieleanu ar fi una veche, culminând însă cu asocierea în afaceri între 28 noiembrie 2011 şi 11 iunie 2012, dată la care Carmen Dan a încetat să mai fie administrator al firmei Way Storage SRL, dar a rămas în continuare în firmă ca asociat.

Doi ani mai târziu, pe 25 martie 2014, Carmen Dan s-a retras şi din calitatea de asociat, cedând cele 25 de părţi sociale lui Tudorel Pieleanu, pentru suma de 250 de lei. Decizia a venit după ce Carmen Dan a fost numită prefect de Teleorman. Două zile mai târziu, pe 27 martie 2014, şi Tudorel Pieleanu s-a retras din calitatea de asociat de la Way Storage SRL. În 2016, firma a fost lichidată şi radiată. De asemenea, Tudorel Pieleanu a fost, timp de mai mulţi ani, şeful Poliţiei Alexandria.

La conducerea IPJ Teleorman a rămas comisarul şef Valentin Dumitraşcu, în locul lui Pieleanu fiind împuternicit adjunct comisarul-şef Petre Sandu. Fostul interimar al IPJ Argeş, comisarul-şef Gherghe Gabriel Cosmin, a redevenit adjunct, acum sub conducerea lui Tudorel Pieleanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite