Culise. Luptă aprigă în PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării. Marcel Boloş, favorit să preia portofoliul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Boloş, favorit să preia Ministerul Cercetării şi Digitalizării FOTO Facebook Marcel Boloş
Marcel Boloş, favorit să preia Ministerul Cercetării şi Digitalizării FOTO Facebook Marcel Boloş

Funcţia vacantă de ministru al Cercetării şi Digitalizării este aprig disputată între taberele din PNL, fiind avansate două soluţii, Marcel Boloş şi Monica Anisie.  Primul are susţinere solidă de la organizaţiile din Ardeal şi de la unele din Oltenia, în timp ce Anisie se bucură de simpatia premierului şi a preşedintelui Klaus Iohannis, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

PNL şi premierul sunt forţaţi să aleagă succesorul lui Florin Roman până vineri, când expiră interimatul lui Virgil Popescu.

Taberele din PNL au încercat să-şi impună favoriţii, pentru ca, după o primă încercare de impunere a lui Marcel Boloş, fost ministru al Fondurilor Europene, negocierile interne să fie abandonate.

Presaţi de timpul scurt rămas, liderii partidului au reluat discuţiile informale şi negocierile de culise. Monica Anisie a fost văzută ca o variantă serioasă de ministru, fiind simpatizată de partenerul PNL, Klaus Iohannis, a cărui consilieră a fost.

Contraofensivă din partid

Lobby-ul pentru Anisie i-a determinat pe şefii de organizaţii să revină la înţelegerea potrivit căreia funcţia trebuie să fie ocupată de o persoană din Ardeal sau susţinută de aceste filiale. Surse din conducerea PNL au subliniat că au ajuns la înţelegerea ca propunerea să fie Marcel Boloş, însă nu exclud ca până la Biroul Politic Naţional de validare a propunerii să apară surprize, decizia finală fiind la Ciucă şi Iohannis. Boloş a confirmat propunerea, pe care a şi acceptat-o, menţionând însă că nu este una oficială, ci de principiu, potrivit actualdecluj.ro. În prezent, cel puţin trei miniştri (Bogdan Aurescu, Sorin Cîmpeanu şi Cătălin Predoiu) şi premierul sunt percepuţi de liberali ca fiind oameni puşi la recomandarea şefului statului.

Florin Cîţu a precizat că şansele cele mai mari sunt ca Biroul Politic Naţional al PNL să aibă loc joi, adică în penultima zi de interimat a lui Virgil Popescu la Cercetare şi Digitalizare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite