Culisele dezbaterii organizate de Iohannis. Rareş Bogdan: Va fi pe model american. Ne aşteptăm ca audienţa să fie de peste 7 milioane de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, de la ora 19, la o dezbatere cu jurnalişti, analişti şi politologi, la Biblioteca Centrală Universitară. La dezbatere vor fi prezenţi jurnalişti de la mai multe posturi de televiziune, posturi radio sau din presa scrisă. În sală vor mai fi prezenţi câţiva oameni din echipa preşedintelui şi alţi 200 de studenţi, precizează prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

„Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I.  Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune şi două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină şi presă din România (...). Întrebări vor pune între 6 şi 9 jurnalişti, analişti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituţii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susţinerii societăţii civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD şi aşa mai departe, deci vor fi şi din zona celor care au susţinut Guvernele PSD sau instituţii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu preşedintele României”, a declarat Rareş Bogdan, la RFI.

Jurnaliştii care au confirmat prezenţa la dezbatere până la această oră sunt: Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Şincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) şi Ion M. Ioniţă (Adevărul), dar şi politologul Cristian Pârvulescu.

„În sală, în afara a patru consilieri ai domnului preşedinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenţi. Este o dezbatere după model american sau model francez”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că dezbaterea ar putea avea o audienţă de aproximativ 7 milioane de cetăţeni cu tot cu cei care vor urmări dezbaterea pe Facebook.

„Dezbaterea va începe undeva la ora 19 sau 20, deci spre seară şi va fi transmisă, din câte ştim noi până la această oră, de un radio şi cinci televiziuni de ştiri. Plus ne aşteptăm ca de data asta, totuşi, televiziunea naţională să se comporte ca atare şi să preia această dezbatere. Plus foarte multe site-uri de ştiri, conturi de Facebook. Dezbaterea pe care eu am moderat-o în urmă cu cinci ani la Realitatea TV a avut per total o audienţă de 5,5 milioane de telespectatori. Acum ne aşteptăm ca audienţa cu tot cu Facebook să fie undeva la peste şapte milioane de cetăţeni. Fiecare jurnalist, analist, politolog va putea să pună întrebări, probabil între două şi patru întrebări, încă nu ştim exact, pentru că dacă vor fi nouă, trei întrebări de un invitat, plus răspunsurile aferente, care să fie cât mai complete şi complexe şi să dea satisfacţie celui care a pus întrebarea, ne poate duce în două ore, două ore şi jumătate. E greu de crezut că va fi o perioadă mai lungă de atât, pentru că e greu şi pentru cel care trebuie să răspundă la întrebări şi pentru cei care ne urmăresc (...). Nu vom prestabili teme”, a mai declarat Rareş Bogdan la RFI.

Viorica Dăncilă a declarat duminică, întrebată dacă va merge marţi peste Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU, că încă nu ştie ce va face. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite