Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns Alina Gorghiu subiect de tabloid: despre statutul de femeie însărcinată şi ambiţiile politice

19
2 Jul 2015 01:23:41
Oana Mihalache
Alina Gorghiu FOTO Mediafax
Alina Gorghiu FOTO Mediafax

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a ajuns subiect de tabloid într-o ştire care nu vine decât să arate starea deplorabilă a presei tabloide din România. Între atâtea ştiri serioase, în mijlocul unui cutremur grecesc şi al unui jihad care bate la porţile Europei, jurnaliştii dezlipiţi de aceste realităţi scriu despre iubiţii secreţi ai Alinei Gorghiu şi despre un aspect intim al vieţii ei: un presupus avort.

După ce aflăm despre propulsarea ei fulminantă în politică, despre tandemurile amoroase care au ajutat-o să devină mâna dreaptă a preşedintelui Iohannis, ajungem la povestea cu presupusul actual iubit. De aici începe o adevărată telenovelă: bărbatul ar fi fost însurat atunci cand Alina Gorghiu ar fi ramas însărcinată cu el şi “le-ar fi lăsat gravide pe ambele femei chiar în acelaşi timp, arată publicaţia. Singurele surse citate sunt o altă publicaţie tabloidă şi nelipsitele “guri rele”, care trebuie să fie ale unor balauri înfiorători sau ale unor caţe sfăditoare. În sfârşit, ni se spune apoi, fără umbră de îndoială, că Alina Gorghiu a făcut avort, dar “gurile rele nu se opresc aici: motivul ar fi fost acela că statutul de femeie însărcinată nu se potrivea cu ambiţiile unei stele politice în plină ascensiune. Lăsând la o parte maliţiozitatea evidentă a celui/celei care a scris articolul, nu ne putem închipui o invectivă care ar putea să răzbune asemenea inepţii.

Atacuri sexiste asupra politicienelor din România am tot întâlnit: le-au căzut victime Raluca Turcan, Elena Udrea, Mioara Mantale, Lavinia Şandru, care musai că s-au gudurat prin aşternuturile unora sau ale altora ca să ajungă unde sunt. Despre curvele care primesc bani din străinătate a vorbit ministrul Ioan Rus. Dar să nu divagăm. Stereotipurile de gen, atacurile cu iz misogin şi denigrările mizere îndreptate către femeile din politica românească nu sunt o noutate, aşadar. Este însă nou felul în care ziaristul/ ziarista cu pricina declamă, cocoţat/ă parcă pe un soclu al verdictelor imuabile, că Alina Gorghiu a decis să avorteze ca să mai urce câteva trepte pe scara, şi-aşa ruginită, a politicii româneşti. Naivi, am crezut că intruziunea asta nesimţită în deciziile unei femei cu privire la propriul uter a încetat odată cu Decretul 770/1966 şi că politica pronatalistă nu mai este de actualitate. Ei bine, scribii de cancan ne amintesc că ei pot încă invada viaţa intimă a unei politiciene fără pic de sfială. 

Alina Gorghiu a reacţionat imediat şi bine a făcut. A ameninţat că îi va da în judecată pe cei care au scris “stirea cu pricina şi ar fi bine să o facă.  “Păcat că cineva acceptă să scrie o asemenea mizerie, că aş fi renunţat la o sarcină, din motive politice. Vă spun doar atât: o sarcină dorită şi pierdută, din orice motiv, este o dramă pentru fiecare femeie care aşteaptă un copil. În rest, pot să tolerez multe, sunt om politic şi ştiu că viaţa mea este publică. Dar, de aici, până la a-ţi bate joc de drama unei femei, oricât de persoană publică ar fi, e cale lungă. Nu mă aştept la scuze din partea jurnalistului respectiv”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Cei care scriu asemenea inepţii cred, probabil, că mass media încă mai funcţionează după teoria glonţului magic, propusă de Melvin de Fleur în anii 80, potrivit căreia cititorul de ştiri ar fi un consumator pasiv, care nu pune la îndoială nimic din ceea ce citeşte şi care se lasă sedus de ştiri. Cei care scriu asemenea ştiri pesemne că înmoaie degetele în mocirlă şi apoi se apucă să scrie, crezând că noi suntem nişte mistreţi cărora le place să se scalde în mlaştina lor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

tampa_killer
2.07.2015, 09:09:52

Articolul din Cancan este in obisnuinta respectivului tabloid. Nu este dna Gorghiu nici prima si nici ultima persoana publica despre care se va scrie intr-un mod care sa provoace greata. Este adevarat ca daca persoana nu se numea Gorghiu si nu era mana dreapta a lui Iohannis nu s-ar fi simtit o armata de fani iohanisti sa sara sa o apere.. ce conteaza ca in astfel de presa sunt terfelite n persoane? Ne amuzam pe seama lor: pana la ai nostri de care nu se poate scrie nimic. Problema apare insa la momentul in care A Gorghiu raspunde pe pagina sa de socializare. Ea va da in judecata si este extrem de suparata ca au pus avortul pe seama ambitiilor politice.. deci nu neaga avortul ci motivul.. lucruri personale am putea spune. Dar mai ciudat este ca nu spune nimic de idila , nu o neaga.. o adauga tacit la alte fapte amoroase.. si aici incepe problema: sa fie oare doamna Gorghiu asa nenorocoasa in amor incat gaseste des barbati insurati cu care are legaturi care duc la destramarea casniciei acestora? Era oare un secret pt respectiva doamna ca Oltean sau Isar aveau verigheta? Sa o pui pe A Gorghiu alaturi de Elena Udrea mi se pare culmea ipocrizieii: dincolo de speculatii nimeni nu are dovezi incriminatoare asupra vietii private a fostei favorite a lui T Basescu... Nici Cocos si nici presupusul iubit nu au divortat din motive de Elena desi spre deosebire de liberala , Udrea este ceea ce numesc barbatii ( mai pervers este adevarat ) o femeie buna.. cand o femeie sau un barbat sunt la baza mai multor destramari de casnicie atunci insa chiar apare o problema morala.. sa nu ne facem ca nu intelegem unde-i buba articolului si sa o dam cu avortul..

-5 (9 voturi)
miron miron
2.07.2015, 09:38:45

Si ziarul Adevarul publica din tabloide diferite articole sau stiri, pe care eu ezit sa le citesc, vazand sursa.

+7 (7 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
2.07.2015, 11:07:08

@tampa :: Fără să mă amestec în treburile, alegerile şi drepturile femeilor (cum ar fi «cu privire la propriul uter» –citat din articol...) şi fără să le contest sub nicio formă implicarea în viaţa politică, dar comentariul tău este descurajant de.... corect. Fără nicio fisură logică (sau cel puţin vreuna să observ dintro lectură rapidă...) şi chiar bine exprimat. Totuşi..., comparativ vorbind, eu personal o prefer de Gorghiu faţă de Udrea, ca persoană publică, mă refer. O prefer ca prestaţie politică, în general, iar în particular, în contextul de faţă, ca viaţă personală reflectată în imaginea publică. Pe argumentele tale, spre exemplu, nu avem de unde să ştim care au fost intenţiile Elenei Udrea faţă de Băsescu. Să ţinem cont de criza gravă care a fost în căsnicia lui Băsescu spre terminarea mandatului, când o susţinea la preşedinţie pe Udrea, cu imensă nesimţire, chiar şi din conferinţele oficiale de presă de la Cotroceni, şi când doamnei Maria Băsescu i se interzisese să iasă public singură, ori să vorbească cu jurnaliştii când era împreună cu soţul în public. Cât priveşte că nu s-au auzit multe despre Udrea, eu zic doar că a avut mulţi bani să închidă (ori să cumpere) gura presei.

-1 (1 vot)
Molnar Attila
2.07.2015, 09:22:19

Ei se cred deosebiti, ca fac parte din -noua nomenclatura-privilegiata, dar nu sunt cu nimic mai presus ca majoritatea femeilor, barbatilor din tara, din lume.Prea increzuti, ca au functie in slujba cetetenilor tari, nu pentru anbitia lor personala.In fond sunt platiti-FOARTE BINE-din bani saracilor, bolnavilor, batranilor, ca bogati ascund veniturile.

0 (2 voturi)
Costache Constantina
2.07.2015, 09:41:21

si ce nu-ti place catea latratoare tu cand ii terfelesti pe altii cum e ? mi-e sila de tine stai sa vezi ca abia au inceput iti vor gasi ei si alte chichite ca nu ai fost vre-o sfanta,ai fost mare jarteasi acum aduni roadele .un om mai dezonorant ca tine nici nu am vazut in viata mea.meriti toate cate ti se intampla crezi ca Dumnezeu doarme ?

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările