Cum a ajuns Alina Gorghiu subiect de tabloid: despre statutul de femeie însărcinată şi ambiţiile politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Mediafax
Alina Gorghiu FOTO Mediafax

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a ajuns subiect de tabloid într-o ştire care nu vine decât să arate starea deplorabilă a presei tabloide din România. Între atâtea ştiri serioase, în mijlocul unui cutremur grecesc şi al unui jihad care bate la porţile Europei, jurnaliştii dezlipiţi de aceste realităţi scriu despre iubiţii secreţi ai Alinei Gorghiu şi despre un aspect intim al vieţii ei: un presupus avort.

După ce aflăm despre propulsarea ei fulminantă în politică, despre tandemurile amoroase care au ajutat-o să devină mâna dreaptă a preşedintelui Iohannis, ajungem la povestea cu presupusul actual iubit. De aici începe o adevărată telenovelă: bărbatul ar fi fost însurat atunci cand Alina Gorghiu ar fi ramas însărcinată cu el şi “le-ar fi lăsat gravide pe ambele femei chiar în acelaşi timp, arată publicaţia. Singurele surse citate sunt o altă publicaţie tabloidă şi nelipsitele “guri rele”, care trebuie să fie ale unor balauri înfiorători sau ale unor caţe sfăditoare. În sfârşit, ni se spune apoi, fără umbră de îndoială, că Alina Gorghiu a făcut avort, dar “gurile rele nu se opresc aici: motivul ar fi fost acela că statutul de femeie însărcinată nu se potrivea cu ambiţiile unei stele politice în plină ascensiune. Lăsând la o parte maliţiozitatea evidentă a celui/celei care a scris articolul, nu ne putem închipui o invectivă care ar putea să răzbune asemenea inepţii.

Atacuri sexiste asupra politicienelor din România am tot întâlnit: le-au căzut victime Raluca Turcan, Elena Udrea, Mioara Mantale, Lavinia Şandru, care musai că s-au gudurat prin aşternuturile unora sau ale altora ca să ajungă unde sunt. Despre curvele care primesc bani din străinătate a vorbit ministrul Ioan Rus. Dar să nu divagăm. Stereotipurile de gen, atacurile cu iz misogin şi denigrările mizere îndreptate către femeile din politica românească nu sunt o noutate, aşadar. Este însă nou felul în care ziaristul/ ziarista cu pricina declamă, cocoţat/ă parcă pe un soclu al verdictelor imuabile, că Alina Gorghiu a decis să avorteze ca să mai urce câteva trepte pe scara, şi-aşa ruginită, a politicii româneşti. Naivi, am crezut că intruziunea asta nesimţită în deciziile unei femei cu privire la propriul uter a încetat odată cu Decretul 770/1966 şi că politica pronatalistă nu mai este de actualitate. Ei bine, scribii de cancan ne amintesc că ei pot încă invada viaţa intimă a unei politiciene fără pic de sfială. 

Alina Gorghiu a reacţionat imediat şi bine a făcut. A ameninţat că îi va da în judecată pe cei care au scris “stirea cu pricina şi ar fi bine să o facă.  “Păcat că cineva acceptă să scrie o asemenea mizerie, că aş fi renunţat la o sarcină, din motive politice. Vă spun doar atât: o sarcină dorită şi pierdută, din orice motiv, este o dramă pentru fiecare femeie care aşteaptă un copil. În rest, pot să tolerez multe, sunt om politic şi ştiu că viaţa mea este publică. Dar, de aici, până la a-ţi bate joc de drama unei femei, oricât de persoană publică ar fi, e cale lungă. Nu mă aştept la scuze din partea jurnalistului respectiv”, a scris liderul PNL pe Facebook.

Cei care scriu asemenea inepţii cred, probabil, că mass media încă mai funcţionează după teoria glonţului magic, propusă de Melvin de Fleur în anii 80, potrivit căreia cititorul de ştiri ar fi un consumator pasiv, care nu pune la îndoială nimic din ceea ce citeşte şi care se lasă sedus de ştiri. Cei care scriu asemenea ştiri pesemne că înmoaie degetele în mocirlă şi apoi se apucă să scrie, crezând că noi suntem nişte mistreţi cărora le place să se scalde în mlaştina lor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite