Cum aruncă la gunoi propaganda liberală, promovarea demnităţii umane şi toleranţa faţă de diferenţele de grup?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două zile, reacţiile din online faţă de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup („legea defăimării) arată profesionalismul propagandei PNL în a distruge o lege utilă, dar şi lipsa de informare a celor pentru care este mai comod să dea cu piatra, decât să se informeze.

Scopul propagandei PNL este unul cât se poate de simplu şi meschin: politizarea unei legi, care în esenţă vizează doar manifestările de ură şi intoleranţă faţă de anumite categorii, de gen, de rasă, etnice sau religioase, defăimarea unor persoane pe baza apartenenţei lor la anumite grupuri. 

Sunt convins că dacă Alina Gorghiu sau Monica Macovei ar fi venit cu această propunere, ar fi fost imediat îmbrăţişată de propaganda PNL, postacii Elenei Udrea şi alte puncte de convergenţă ale dreptei, în general.

Pentru unii, drepturile omului pot să mai aştepte; pentru unii, lupta cu discriminarea e mai puţin importantă decât lupta cu PSD – Petre Florin Manole, Adevărul.

Care este scopul „legii defăimării sociale” ?

Scopul prezentei legi privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, urmăreşte promovarea demnităţii umane şi toleranţei în cadrul societăţii, garantarea toleranţei faţă de orice grup social şi prevenirea şi combaterea defăimării sociale, a incitării la ură şi discriminare socială.

Liviu Dragnea, vinovat şi pentru găurile negre ale Universului...

Evident, este mai facil să creăm scenarii false, în care să-l acuzăm pe vinovatul de serviciu, Liviu Dragnea, de toate relele României, Uniunii Europene şi chiar de găurile negre ale Universului...

Citeam în această dimineaţă mai multe comentarii, prin care se spune că va fi interzis înjuratul PSD-ului. Este elegant să arunc cu nutreţ în PNL, în condiţiile în care postacii şi propagandiştii liberali ştiu foarte bine că, pentru evitarea oricăror speculaţii că din această lege s-ar putea extrage beneficii pentru politicieni, că a fost exclusă defăimarea pe baza apartenenţei politice şi de avere?

Legea asta te lasă în continuare să spui despre politicienii care nu-ţi plac că sunt hoţi, proşti sau corupţi. Trebuie doar să nu-i umileşti pe baza orientării lor sexuale, a etniei sau a unor boli de care s-ar putea să sufere. Cumva, dacă legea antidefăimare te afectează în mod real şi restrânge chestiile pe care le-ai fi spus în spaţiul public, Dragnea e ultima ta problemă – Dan Panaet, Caţavencii.

Nu cred că Liviu Dragnea e perfect, aşa cum nici legea nu este. Au fost publicate poziţii avizate ale unor ONG-uri de profil, analiza Active Watch fiind una curprinzătoare, însă să recurgi la o manipulare fără ruşine, cum că PSD ar pune căluşul la gura libertăţii de exprimare, este o mare minciună! Legea nu se referă la discursul public în general şi nu introduce pedepse pentru delicte de opinie. Poţi liniştit să spui că politicianul X e hoţ, corupt etc.

Surpriză de proporţii: „comunista” lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, inspirată din Occident!

Propunerea legislativă vine în completarea legislaţiei comunitare în materie, fiind inspirată de «Convenţia Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei», propusă ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de către Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii, ONG fondat în octombrie 2008 de Aleksander Kwasniewski, fost preşedinte al Poloniei, şi Moshe Kantor, Preşedintele Congresului Evreiesc European, cu scopul de a promova toleranţă.

Concluziile defăimării unei legi care prevede promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup:

Este evident că interpretarea maliţioasă a legii este, în bună măsură rolul propagandei PNL, liberalii fiind marcaţi în ultimele zile de recentele prostioare lansate de Alina Gorghiu în spaţiul public, privind obligativitatea plăţii a jumătate din toate costurile de diagnostic şi tratament, a bolnavilor cărora nu li s-a depistat boala într-un stadiu timpuriu.

Legea a venit şi în întâmpinarea apelurilor societăţii civile, un exemplu excelent desfăşurându-se chiar în Cluj-Napoca, unde Institutul Român pentru Pace (PATRIR) a organizat o conferinţă publică de prezentare a primului studiu asupra discursului instigator la ură din mediul online românesc, studiu realizat în cadrul proiectului „Switch OFF/ONline Hate Speech”.

Este un pas în faţă pentru stânga din România, că susţine un demers progresist, util societăţii.

Update|Citesc şi poziţia lui Dumitru Cornel Vîlcu faţă de Protestul Defaimarii Sociale, pe care o redau integral: „Am citit pe site-ul Camerei Deputaţilor forma actuală a legii privind defăimarea socială şi nu am găsit absolut nicio prevedere care să mă facă să militez împotriva ei. Dimpotrivă, mi se pare de la un capăt la celălalt o chestie şi legitimă, şi deşteaptă, şi bună. Ieşirea mea în stradă, în seara asta sau oricând, în relaţie cu actualele prevederi din proiectul legislativ se anulează. 

Singurul lucru care rămâne neschimbat e opinia mea despre Liviu Dragnea şi politicieni, în general. A cărei exprimare NU E CÂTUŞI DE PUŢIN AFECTATĂ DE LEGEA ÎN DISCUŢIE”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite