Cum bagă Victor Ponta zâzanie în coaliţia PSD-ALDE. Oamenii lui Tăriceanu, tot mai nemulţumiţi de Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detaliile date de Victor Ponta despre negocierile între PSD şi Pro România pentru cooptarea ultimilor la guvernare au dus la nemulţumiri în interiorul coaliţiei aflate la Putere, Viorica Dăncilă fiind acuzată de „dublu limbaj“. Ulterior, premierul l-a făcut pe Ponta mincinos, pentru că acesta  a afirmat că i s-a propus să preia parlamentarii ALDE, după scoaterea acestui partid de la putere.

Victor Ponta a povestit pe Facebook modul cum au decurs discuţiile cu Viorica Dăncilă în urmă cu două săptămâni, moment când PSD a venit cu oferta primirii fostului premier şi a partidului la guvernare. Potrivit variantei lui Ponta, Dăncilă a fost de acord aproape cu toate condiţiile Pro România, inclusiv restructurarea Guvernului, însă nu a vrut să renunţe la candidara sa la prezidenţiale.

„Ca şi în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie «sprijinul pentru rămânerea la guvernare» ; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii. Şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă şi să mă convingă, deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei“, a afirmat Ponta.

Ponta, făcut mincinos

Detaliile date de liderul Pro România au făcut-o pe Viorica Dănciă să-i răspundă acestuia, tot pe Facebook, printr-un mesaj foarte dur, actulul lider al Pro România fiind făcut mincinos. „Stilul acesta mincinos şi duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorinţa permanentă de a ieşi în faţă prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască şi ştie doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele ţării, ci pe interese personale“, a declarat Dăncilă. Mai mult, premierul a subliniat că ea nu va face „trocuri politice“ şi nici jocuri de culise pentru a-şi menţine funcţia de premier şi poziţia de preşedinte al PSD.

Gerea: „Dăncilă negociază pe la colţuri“

Cele mai dure critici au venit din partea lui Andrei Gerea, vicepreşedinte al ALDE.„PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare. Pe de o parte, în public, dna premier spune că vrea ca actuala coaliţie să funcţioneze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeaşi doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorităţi pe la colţuri cu diverse formaţiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării.”, a afirmat Gerea. De asemenea, cei din ALDE reclamă un blat între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

Între relansare şi supravieţuire

Critici voalate au venit şi din partea lui Varujan Vosganian, acesta prezentându-şi nemulţumirea faţă de faptul că Dăncilă a lipsit de la discuţia privind viitorul coaliţiei de guvernare, fără a da explicaţii despre absenţa ei, cu toate că deadline-ul dat de ALDE pentru PSD, privind o decizie de restructurare a Cabinetului, expiră marţi.

„Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului”, a afirmat Varujan Vosganian pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite