Cum comentează CTP lista de candidaţi a PSD: reprezintă „Balul Vampirilor, oameni expiraţi în domeniile lor de activitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Miercuri dimineaţă, Cristian Tudor Popescu a fost invitat la Digi24 pentru a vorbi despre lupta pentru primăria Capitalei şi candidaţii trimişi în joc de fiecare partid.

Gazetarul a criticat candidatura fostului preşedinte, Traian Băsescu, dar şi pe cea a lui Călin Popescu Tăriceanu, indicând că cei doi sunt prezenţi doar pentru a „fura” din voturile lui Nicuşor Dan şi ale Gabrielei Firea. De asemenea, CTP a avut cuvinte dure şi pentru echipa de candidaţi ai PSD, spunând că „vor votul imbecililor din România”.

„Ca să îl votezi pe Mitică Dragomir sau pe Anghel Iordănescu la Primăria Capitalei înseamnă că ai un discernământ foarte limitat”

CTP a criticat lista de candidaţi propusă de PSD pentru Primăria Capitalei, numindu-i pe aceştia „expiraţi”: „Doamna Firea foloseşte o metodă care se poate dovedi eficientă, dânsa vrea să obţină votul imbecililor din oraşul Bucureşti. Există şi astfel de persoane în capitala României. Caragiale are o povestire science fiction – o să râdeţi – Bucureştiul în anul 3000 şi ceva, în care îl numeşte Tâmpitopole.

E vorba despre reprezentanţii acestui Bucureşti, pe care îi vizează doamna Firea cu echipa asta de Balul Vampirilor. Oameni expiraţi în domeniilor lor de activitate, fie politic, fie sportiv, unii dintre ei cu crunte probleme penale, ajunşi la o vârstă însumată - dacă însumăm vârstele lui Petre Roman, Anghel Iordănescu, Mitică Dragomir şi Cornel Dinu - obţinem 290 de ani.”

Gazetarul a adăugat şi că cei care îi votează pe Mitică Dragomir sau pe Anghel Iordănescu la Primăria Capitalei au „un discernământ foarte limitat”.

„Dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei?”

Cristian Tudor Popescu a comentat spusele lui Traian Băsescu, care a întrebat ieri: „Voiaţi să candideze un şchiop la Primăria Capitalei?”, indicând că „Domnul Băsescu a făcut o afirmaţie, întrebat fiind, totuşi, de ce mai candidează la încă o funcţie, a răspuns: Voiaţi să candideze un şchiop la Primăria Capitalei? Bineînţeles că i s-ar putea răspunde în aceşti termeni: dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei? În ambele situaţii comiţându-se un act de desconsiderare, de bătaie de joc la adresa unor oameni cu infirmităţi. Ce-ar avea un om care ar avea probleme cu un picior să candideze la Primăria Capitalei?”.

El a râs şi de afirmaţia fostului preşedinte, care s-a arătat încrezător că va primi 30% din voturi, spunând că „asta face parte din circul obişnuit, mediatic, pe care îl declanşează Traian Băsescu de fiecare dată când candidează la ceva”.

„Bineînţeles că o să ia sub 10% şi ştie foarte bine lucrul acesta. A declarat că el luptă cu Gabriela Firea, nu cu Nicuşor Dan, or nu poate să facă acest lucru. Oricât ar critica-o pe Gabriela Firea, domnul Băsescu nu va obţine voturi de la PSD” a spus gazetarul, care crede că fostul preşedinte va lua din voturile lui Nicuşor Dan.

De asemenea, CTP a indicat că o situaţie similară se întâmplă în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, care va rupe din voturile Gabrielei Firea: „Tot comportamentul lui din ultimii ani a fost acela al unui pesedist şi aşa este perceput de către alegători. N-ar cum să ia voturi din partea dreapta. Cine dintre votanţii PNL şi USR să treacă la Tăriceanu? El va lua voturi de la doamna Firea - nu Traian Băsescu - însă într-o cantitate nesemnificativă. Nu va conta.”

Citeşte şi:

Capitala românească în viziunea lui Caragiale: Tâmpitopole, guvernată de Sik-Tir şi Pungaciul 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite