Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum comunicăm. Dar cui comunicăm?

8
31 Oct 2013 11:02:09
Alina Gorghiu
„N-avem wireless, vorbiţi între voi”
„N-avem wireless, vorbiţi între voi”

Ieri am susţinut o conferinta de presă. A fost vorba despre o iniţiativă pe care am depus-o la Camera Deputaţilor, în legătură cu modificarea Codului penal.

Subiectul îl ştiam, dar m-am pregătit înainte, aşa cum o fac mereu, cu un punctaj, cu întrebări posibile şi legile la care făceam referire, pe masă.

M-am obişnuit, în toţi aceşti ani, să comunic, am studiat tehnici, dar recunosc că cel mai mult am învăţat din practică. Şi totuşi, am aflat de curând despre un curs de comunicare în funcţie de personalitatea celui căruia te adresezi. Şi, căutând informaţii, am găsit alte cursuri şi traininguri, dar şi programe de coaching în domeniu.

Şi m-am tot aventurat pe tărâmul acesta, descoperind resurse parcă inepuizabile... În tot timpul acesta, îmi stăruia în minte faptul că trăim era comunicării, suprapusă epocii în care ne vorbim tot mai puţin. Mă refer la relaţia faţă în faţă, la faptul că mă văd tot mai rar cu prietenii mei, că şi atunci ne consultăm toţi telefoanele intelegente şi tabletele... Aţi înţeles, făceam un soi de mea culpa, cu atât mai mult cu cât de curând am dat cu ochii de afişul acela: n-avem wireless, vorbiţi între voi.

Preluat şi pe  http://www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Vanatorul/d.c.
31.10.2013, 11:36:52

Extraordinara confindenta dvs. , mult stimata d-na parlamentara a Patriei liberal-pesediste, Alina Gorghiu..! Aproape ca m-am infiorat de profunzimea sensurilor acestei fraze, menite a indruma poporul bigot si nepriceput, pe calea cea buna a comunicarii : "M-am obişnuit, în toţi aceşti ani, să comunic, am studiat tehnici, dar recunosc că cel mai mult am învăţat din practică."..Foarte binevenita chestia asta cu tehnica si practica..! Ca unii, precum tovarasul dvs. de PNL, dom' Balasescu, sunt in mare lipsa de asa ceva(cu practica, ziceam) si teoretizeaza taman pe canapeaua din biroul lu' dom sefu' Crin George Repetentiu Adormescu.

-2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
31.10.2013, 11:50:53

E bine totusi sa aratam si cititorilor, superbul nivel intelectual atins de tehnicile si practica comunicarii in randul membrilor PNL, iar dl. Mihai Balasescu e un excelent exemplu, drept pentru care voi cita un fragment din discutia pe care a purtat-o cu o doamna liberala: "-Te mai intreb un lucru, dar zi-mi sincer, tu chiar ai fost cu ea in birou la Crin? -Pe canapeaua lui Crin, da. -Pe canapeaua lui Crin?! -Da. -Te-ai ..... cu ea pe canapeaua lui Crin? -Da. -Si nu ti-a fost un pic rusine? -Mie?! De ce?! -Pai, totusi, e presedintele, te duci cu oricine acolo sa te ....??!" Putem vedea deci, admirabila tehnica de comunicare in randul..practicilor membri ai PNL.

-2 (2 voturi)
aurel aurel
31.10.2013, 11:59:43

...vanatorule ,trec peste jena de a intreba...eu chiar nu am inteles nimic din ce a dorit doamna asta..alina sa ne ...comunice.Vad ca intradevar formeaza corect propozitiile,frazele,scrie corect gramatical....dar tot nu mi dau seama ce a vrut sa ne spuna....tu?

-2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
31.10.2013, 12:12:57

aurel aurel .Noua nu ne spune nimic. E un mesaj de scuze ..codat, catre cineva care i-a cerut ceva, cineva pe care l-a refuzat prin..telefon si e-mail, pe motiv ca marlanul nu a avut nici macar bunul simt (sau curajul) sa vina si sa spuna ce are de spus in mod direct, adica fata in fata "Mă refer la relaţia faţă în faţă, la faptul că mă văd tot mai rar cu prietenii mei, că şi atunci ne consultăm toţi telefoanele intelegente şi tabletele... Aţi înţeles, făceam un soi de mea culpa,..."

-1 (1 vot)
Vanatorul/d.c.
31.10.2013, 12:17:22

aurel aurel .Sa nu te mire..Am folosit si eu..sistemul asta de trimis mesaje. E mult mai..sigur decat telefonul sau e-mail.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările