Cum se pot cumpăra voturi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metaforic vorbind, desigur. În noaptea de 8 spre 9 noiembrie voi da o băutură gratis pentru fiecare stat câştigat de Trump! Adică 25-28, garantat (nu vă speriaţi, în SUA asta nu înseamnă şi victorie în alegeri...), în ultimii 50-60 de ani. Fireşte, nu pot da detalii aici, dar nici nu contează, nefiind un un vot real, nici "cumpărarea" lui nu e ilegală...Poate doar niţel imorală, daca ar fi să întrebăm intelighenţia autohtonă (şi nu numai...).

Mi-am asumat rolul ingrat de (aproape) unic susţinător a lui Trump, din media românească. De 27 de ani "lupt" ("şi dăi, şi dăi şi luptă...!") împotriva socialismului, cu orice faţă/mască, şi efectiv mi se rupe sufletul când văd cum sunt acum păcăliţi -principial- intelectualii români!

La ora târzie la care scriu acest text, e deja uşor prăfuită ştirea că  FBI-ul a anunţat redeschiderea dosarului împotriva filistinei Hillary, pentru cele 33 de mii (!) de emailuri de serviciu şterse, acuzaţii care în România ar pendula între "înaltă trădare" şi "neglijenţă în serviciu"...


Indicele Dow Jones a scăzut ieri cu ...multe puncte, nu mai contează, 
ideea asta că "investitorii" ştiu ei ce e bine sau nu, e doar un mit...S-a văzut ce au ştiut în anii 2000 sau '20, ai secolului trecut...Vai de viaţa noastră...!

În aşa-zisele sondaje de opinie, trendul era oricum favorabil lui Trump. E drept, nu în mod spectaculos, dar dacă ţinem cont de "fragilitatea" acestor sondaje, marea majoritate făcute telefonic, într-o ţară aflată -practic- sub asediul partidului Democrat şi al cvasi-majorităţii presei, aservite acestuia, care parcă a înnebunit, într-o tensiune politică făra precedent în istorie, lucrurile încep să se vadă putin altfel...

De fapt, nici nu era nevoie de această turnură răvăşitoare pe care a luat-o subit campania, după ce ditai  FBI-ul -şi el înrobit de "clica Obama- Clinton"- şi-a "revizuit" poziţia, pe ici, pe colo, în punctele esenţiale, pentru a prevedea victoria candidatului aşa-zis republican (Trump e republican, strict doctrinar, cât sunt eu de catolic...). Diferenţa din sondaje (fix 5,2%, la ora asta, pe realclearpolitics.com, media sondajelor), un pic peste marja de eroare, provine în special din statele mari, de pe coaste (California, New York etc), care votează invariabil şi detaşat cu democraţii, încă de pe vremea lui Kennedy,  

Carevasăzică, nici Iisus Hristos dacă ar candida din partea GOP nu ar câştiga în acele state. Glumesc, să fiu iertat!, normal că n-ar avea nicio şansă, "coastele" fiind dominate de mari turme de atei bine îndoctrinaţi cu "corectitudine politică"!

În statele cheie însă, "swing states", unde se dă adevărata bătalie, 5-6 la număr, diferenţa e "la mustaţă", "tie", cum zic americanii, 1-2%, la jumătatea marjei de eroare. Ba chiar în unele Trump e în avantaj! Cei foarte interesaţi pot afla nenumarate detalii pe tot internetul... Dar, dacă ţinem cont de teroarea informaţională la care e supusă Lumea întreagă, şi americanii, în special, e lesne de înţeles de ce aceste sondaje valorează cât cele de la "Brexit"
, care dădeau tabăra "remain" câştigătoare, cu 3-4%! Adică cât o ceapă degerată...! 

În opinia mea, certamente incorectă politic, efectul acestui veritabil şoc, noua anchetă penală a FBI-ului, cu doar 11 zile înainte de alegeri (vă daţi oare seama cât de grav trebuie să fie...?), va fi unul decisiv: nu va aduce -musai- voturi pentru Trump, dar îi va pune sigur pe gânduri ("imobiliza") pe mulţi dintre naivii cu care mai cred în "cai (iepe?) verzi pe pereţi" (mai ales pe cei care l-au susţinut pe Sanders, "bezna minţii"...!). În plus, campania republicană e puternic revigorată, e o veselie în tabăra GOP de parcă ar fi deja câştigători (periculoasă senzaţie)...

Dar să încerc, la final, să răspund la o întrebare logică, legitimă: de ce ar "falsifica" media americană sondajele? Mai corect zis, e o "ajustare fină", din ciclul "scopul scuză mijloacele". Scuzaţi-mă dacă vă jignesc cumva inteligenţa, acest text nu e destinat celor trecuţi prin "ciur şi dârmon", mâncaţi de toate relele Pământului, ca subsemnatul, păcătos cu state vechi, ci compatrioţilor mei mai tineri şi implicit mai creduli, care -încă- nu ştiu să deosebească un "lup în blană de oaie" (Hillary) de un porc (Donald)! Atenţie însă, vă rog!, porcul e un animal pe nedrept ..."porcăit"! 


Păi e simplu: doar aşa pot fi descurajaţi alegătorii lui Trump, îndemnaţi (subliminal) să stea acasă, dacă li se vântură prin faţa ochilor, cu sârg, inexorabila victorie a candidatei establishmentului politic, a complexului militaro-industrial, a mogulilor media, a marii finanţe mondiale, a saudiţilor obraznici etc etc...! În plus, cum o să mai poată Trump contesta alegerile, dacă pierde, pentru o falsificare care deja se întâmplă(!), dacă înseşi sondajele indică limpede acest lucru...?! 

Oameni buni, dragi români, când 85% (brrr!) dintre voi/noi votau în mai 1990 candidatul fesenist (marxist, mă rog, măcar omul era sincer...), înţelegeam, nu aveam experienţa alegerilor libere, şi nici a teribilei manipulări (mai mult sau mai puţin conştientă) de care e capabilă mass-media, dar acum, după 27 de ani, zău aşa...?! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite