Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum se descurca elevul Klaus Iohannis în perioada liceului. „A fost întotdeauna printre cei mai buni din clasă”

42
19 Nov 2019 14:34:23
Autor: Dan Anghel
Klaus Iohannis în perioada în care era elev în Sibiu FOTO Iohannis.ro
Klaus Iohannis în perioada în care era elev în Sibiu FOTO Iohannis.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a absolvit şcoala generală din Sibiu, secţia de germană, după care a intrat la actualul Colegiu Naţional Samuel von Brukenthal, una dintre şcolile de elită ale oraşului. Directorul şcolii dar şi numeroşi foşti colegi au doar cuvinte de laudă la adresa lui Iohannis, despre care spun că a trecut „fără niciun fel de probleme” toate ciclurile educaţionale.

În 2014, Hermann Gerold, directorul şcolii în care a învăţat preşedintele declara pentru „Adevărul”, că Iohannis era printre cei mai buni elevi din clasă şi că s-a remarcat prin încrederea de sine şi firea deschisă.
 
„Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas. S-a remarcat prin firea deschisă şi încrederea de sine. Nu era deloc o fire şovăielnică, ştia ce doreşte şi era şi apreciat ca foarte comunicativ, bun coleg. A acceptat din plin oferta tradiţională a şcolii, de la drumeţii montane la excursii cu bicicletele, tabere de ski, toate ofertele acestea complementare procesului didactic le-a acceptat cu plăcere”, a povestit Hermann Gerold, cel care era directorul liceului atunci când actualul preşedinte era elev.

După liceu, Iohannis a studiat la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, a povestit un fost coleg al acestuia.

„De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!“, a povestit un fost coleg de grupă, citat de gândul.info.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

GAN
19.11.2019, 14:41:17

text cu iz comunistoid - foarte comunicativ -drumeţii montane - excursii cu bicicletele\ - tabere de ski - le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice

-5 (13 voturi)
petrescu alin
19.11.2019, 14:44:45

hai sa fim seriosi, nu se compara cu Rosiorii de Vede...

+7 (9 voturi)
Stefan Ioan
19.11.2019, 14:45:05

propagandă electorală pt Johannis ( nu știu de-i gratuită sau plătită) Să vedeți că d-na Dăncilă va învăța engleza, dacă va fi aleasă ( Dacă NU, atunci rămâne doar cu o parte de limbă română). Să vedem ce performanțe vom obține: îndeplinim planul cincinal chiar dacă va trebui să muncim 5 ani.... Oricum, și de data asta trebuie să votăm răul mai mic...

-2 (8 voturi)
Stefan Ioan
19.11.2019, 14:46:45

ERATĂ: chiar dacă va trebui să muncim 6 ani

-4 (4 voturi)
tampa_killer
19.11.2019, 14:57:29

:)) imi aminteste cum scriau pe vremuri despre parerile fostilor colegi si profesori ai dlui Basescu.. se schimba seful.. se schimba doar numele

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările