Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum se distrează lumea în secţiile de vot: „L-am rugat pe paznic să nu mai permită accesul în secţie a mai mult de 4 persoane simultan. I-au dat lacrimile. De râs“

31
6 Oct 2018 12:48:15
Autor: Valentin Bolocan
Oamenii nu s-a înghesuit să voteze la referendum
Oamenii nu s-a înghesuit să voteze la referendum

Românii nu se prea înghesuie să voteze la referendum. Asta rezultă şi din mai multe relatări făcute cu umor pe Facebook cei din comisiile de votare.

Laurenţiu Fufezan povesteşte cu umor entuziasmul din secţia de votare: "Ajuns în secţie la ora 6.00. Totul ok. Am deschis prăvălia la ora 7.00. Niciun muşteriu. De plictiseala, s-au animat discuţiile despre biserica, popi, contribuţii. Delegatul PNL este colectorul de dari al parohiei. Delegata PSD e revoltată pe biserica si popi. O cearta delegata UDMR (PSD sub acoperire): "Cum sa te îngroape daca tu nu plăteşti contribuţiile?" Eu cu delegatul ALDE suntem pe sub masa de ras. Se uita la noi cu milă, că nu suntem piosi. Delegatul PMP sta cu ochii în telefon. Nu stie ce sa zica. 

Preşedintele e cântăreţ în corul bisericii, dar e bonom si mistocar.
E haiul de pe lume!", spune Fufezan în postarea sa. După câteva ore omul revine şi povesteşte cu ce entuziasm vin oamenii la referendum: "Mai ciupiti-ma, din cand in cand, sa nu atipesc! L-am rugat pe agentul de pază sa nu mai permită accesul în secţie a mai mult de 4 persoane simultan. I-au dat lacrimile. De râs!" mai postează Fufezan. 

Mai târziu, Fufezan a revenit şi a povestit cu umor de banii de "protocol". "Am primit câte 20 lei (Pentru ambele zile) bani de "protocol". Am vrut să ne comandăm icre cu Moet, dar nu aveam pâine prăjită, asa ca am renuntat. Tot pizza e baza. A venit în 25 minute. Acum ar fi buna o canapea..."
 
"Reprezentatul ALDE: totul e să nu dea ăştia ordonanţă să venim şi luni"
 
La rândul lui, Shere Marinescu povesteşte atmosfera din secţia de votare din comisia căreia face parte: "Suntem 3 bărbaţi mai tineri şi 3 doamne mai în vârstă în comisie. Ne plictisim, doamnele ne întreabă dacă suntem căsătoriţi. Nu suntem niciunul. O doamna în jur de 65-70 povesteşte că ea trăieşte de 15 ani cu un prieten fără să fie căsătoriţi şi că preoţii îi zic că preacurveşte. Se râde copios. Toată lumea cade de acord că preoţii şi Biserica din ziua de azi nu mai au har, sunt degeaba. "Ştiţi cum au preoţii buzunarele? Până la glezne." ne zice altă doamna.
 
Previziunea tuturor: nu vine nici dracu azi, e degeaba.
 
Cred că azi şi mâine BOR îşi bate ultimul cui. De aici încolo, căderea în irelevanţă", spune Marinescu pe Facebook. Entuziasmul membrilor comisie se vede după remarca reprezentattului ALDE povestită de Marinescu:"Totul e să nu dea ăştia ordonanţă să venim şi luni".
 
Venera Dimulescu (Casa Jurnalistului) povesteşte aventurile prin care a trecut mergând cu urna mobilă. "La spital s-au strâns voturi de pe toate secţiile. Neurologie/psihiatrie, chirurgie, interne, dermato.
 
Mai in glumă, mai în serios, unele bătrânici întreabă când îşi vor primi banii pe vot.
 
Alta se arată nemulţumită: "Eu nu am cerut să votez. A venit cineva şi ne-a pus să semnăm", zice ea.
 
O parte din pacienţi au votat fără să prezinte un act de identitate, pe motiv că buletinele lor sunt la doctor în cabinet.
 
   FOTO Venera Dimulescu- Facebook

Turneul de voturi se încheie într-o oră şi jumătate. Membrii comisiei pleacă zglobii către maşina de poliţie care urmează să ne ducă înapoi la secţia de vot.
 
"Norocul ni-l mai facem şi singuri", ne zâmbeşte ultima votantă", încheie Venera Dimulescu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Un cititor
6.10.2018, 13:18:42

"Reprezentatul ALDE: totul e să nu dea ăştia ordonanţă să venim şi luni" Asta-i cea mai tare ! Cand te umpli de ridicol, tu guvern iresponsabil, ai parte de asemenea rezultate ! Mistocaraie !!!! Ne luati de prosti ! Va raspundem pe masura ! Si asta nu este totul. Dupa acest referendum exista si posibilitatea unui efect de bumerang. Nr de votanti sa fie intrunit, dar sa se prezinte la vot mai multi homosexuali, cu neamuri cu tot, care vor vota NU. Atunci, vom pati exact ca in chestiunea ambasada, cand "ne-am scarpinat fara sa ne manance". Rezultatele s-au vazut pe plan extern. Cand ai in fruntea tarii niste incompetenti (putin spus), dezastrele se tin lant. Asa se distruge o tara , bucata cu bucata.

+2 (12 voturi)
Ion Bubu
6.10.2018, 13:27:50

Cand citesc astfel de comentarii nu pot decat sa ma gandesc cat de lipsiti de inteligenta pot sa fii unii. La nivelul broastei.

-9 (15 voturi)
Alexandru Preda
6.10.2018, 13:35:46

Ha, ha, ha! Orice om care a muncit toată săptămâna, se odihnește o parte din weekend, se trezește mai târziu, după cum bine știu și cei care critica pana și traseul unei muște. Lăsați oamenii sa meargă la vot când considera ca au drum în direcția secției de votare. Obsedati de nereușită acestui referendum sunt cei întunecați la minte și la suflet. Romanii normali la cap tratează acest referendum ca pe ceva firesc, au doua zile la dispoziție sa onoreze aceasta datorie istorica.

-4 (16 voturi)
Bogdan Matis
6.10.2018, 14:12:05

Cea mai mare prezenta de vot va fi inregistrata la noapte, cand spiritele celor decedati se vor prezenta la sectiile de votare

0 (6 voturi)
OmTacut
6.10.2018, 14:19:11

"Ştiţi cum au preoţii buzunarele? Până la glezne." Mortala.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările