Cum explică Dragnea repatrierea rezervei de aur de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a venit cu niciun argument clar referitor la necesitatea repatrierii rezervei de aur aflată la Londra. Social-democratul a subliniat doar că e mai bine cu „bogăţiile“ acasă.

„Aurul ţării să vină acasă. De ce să stea în continuare în afara ţării? De ce să stea bogăţiile noastre afară. Acum, noi doar plătim o chirie”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat de ce susţine proiectul de lege prin care se cere repatrierea unei părţi mari din rezerva de aur aflată la Londra.  

Preşedintele PSD s-a ferit să dea un răspuns tranşant de ce este necesară această repatriere a aurului, mizând pe faptul că jurnaliştii prezenţi nu înţeleg de ce este o măsură pozitivă ideea PSD. 

„Ştiţi ce nu înţeleg la voi. Cu atâta uşurinţă criticaţi o măsură de a aduce o bogăţiile acasă. În primul rând, siguranţa. Aurul e normal să-l ai acasă. Aşa s-a pus problema şi acum câteva decenii şi am rămas fără tone de aur“, a completat Dragnea, făcând referire la momentul în care România a rămas, în timpul Primului Război Mondiar, fără o parte din tezaurul trimis la Moscova. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite