Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum explică premierul Cîţu numirea şi demiterea lui Marian Murguleţ de la Ministerul Cercetării în doar două zile

3
24 Jun 2021 15:06:02
Autor: Andreea Ghiorghe
Premierul Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Premierul Florin Cîţu FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Florin Cîţu a explicat de ce l-a demis pe Marian Murguleţ din funcţia de secretar de stat în Ministerul Cercetării, la numai o zi de la punerea în funcţie. Conform acestuia, numirea lui Murguleţ era una „care nu reprezintă Guvernul”.

Conform declaraţiilor lui Florin Cîţu, Murguleţ a fost demis la numai o zi după ce fusese numit în funcţie pentru că premierul a aflat anumite informaţii pe care nu a vrut să le dezvăluie. Aceasta este prima explicaţie din partea Guvernului după ce miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de demitere a lui Marian Murguleţ.

„Aceste numiri sunt politice. Eu am spus de fiecare dată că îmi voi rezerva dreptul, atunci când o numire nu este una care ne reprezintă ca Guvern, să am o altă opinie faţă de BPN. Iar aici, cum am aflat  informaţie care mergea în această direcţie, am revenit asupra deciziei. Sunt foarte ferm în ceea ce priveşte oamenii pe care îi numesc. Dacă aş fi avut informaţia la momentul respectiv nu aş fi făcut numirea”, a afirmat premierul joi, după şedinţa de Guvern.

Premierul Cîţu nu a dorit să spună ce la ce informaţie se referă. Totuşi, la insistenţele jurnaliştilor, premierul a  transmis: „O informaţie care mi-a venit după aceea. Multe informaţii nu sunt publice”.

Marian Murguleţ ar fi lansat atacuri şi critici la adresa PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, întrebat dacă a vorbit la telefon cu preşedintele Iohannis pe această temă, Cîţu a răspuns: „Nu am primit de la preşedintele Iohannis un telefon”.

Orban, despre numirea şi demiterea lui Marian Murguleţ în doar două zile: „O numire cam ciudată”
 
Florin Cîţu a semnat miercuri o decizie de eliberare din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării a lui Marian Murguleţ, la nici o zi de când îl numise pe această poziţie. Decizia, care a publicată miercuri seara în Monitorul oficial, nu prezenta şi motivele acestei schimbări.
 
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu a înţeles motivul numirii lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, spunând că a fost o numire „cam ciudată”, însă înţelege motivul demiterii.

Vezi şi: Marian Murguleţ, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numire. Surse din PNL spun că numirea sa nu a avut acordul BEx

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

glory14 glory88
24.06.2021, 16:12:46

este razboiul catu orban.

-6 (10 voturi)
dumitru bogdan
24.06.2021, 16:29:19

Pai și serviciile? Cu ce servicii lucrezi Catule?

-5 (9 voturi)
M Costi
24.06.2021, 17:27:57

"...numirea lui Murguleţ era una „care nu reprezintă Guvernul”..." !?! Normal , asa se intampla cand guvernul e condus de altcineva decat prim-ministrul ..!

-6 (10 voturi)
Modifică Setările