Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum face faţă România la problema crizei alimentare globale

1
4 Jul 2022 13:51:57
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Statul român nu are probleme cu producţia de cereale, deşi Executivul îşi doreşte să exporte produse cu valoare adăugată, precum făină şi ulei, nu doar materia brută, după cum au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul”.

Analizele Executivului arată că agricultura românească nu va avea de suferit în acest an, datorită ploilor din ultimul timp, însă producţia va fi uşor redusă faţă de anul trecut. La capitolul cereale, România nu are probleme, însă Guvernul ar vrea să exporte produse cu valoare adăugată, cum ar fi mai multă făină şi ulei, nu doar cereale şi floarea soarelui, potrivit unor surse guvernamentale. 

Din punct de vedere al necesarului, România nu are nici cea mai mică problemă, au declarat sursele „Adevărul”, iar în luna aprilie a acestui an statul român încă avea grâu şi pentru export. Probleme sunt însă la producţia de carne de porc, dar şi la pui şi carnea de vită. 

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Amdo Odma
4.07.2022, 14:13:19

Nu este nicio criza alimentara globala, se produce mai mult decat suficient. Este o criza globala a preturilor pe care unii o inteleg ca criza alimentara.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările