Cum va încerca USRPLUS să facă justiţie socială în PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii o duc bine. Sunt wow. În schimb

Românii o duc bine. Sunt wow. În schimb, Guvernul este foarte rău. Guvernanţii o duc din ce în ce mai rău. Şi dintre ei toţi, Florin Cîţu este la pământ. Premierul este precum lucrătorii din construcţii. Au crezut că statul ii ajută şi s-au trezit cu un măr otrăvit care le-a golit buzunarele pe viitor.

Este o situaţie dramatică nu doar pentru Florin Cîţu, ci pentru Partidul National Liberal. Florin Cîţu şi-a jucat puternic atuul important de care dispune. Este premier! Calitatea de şef al Executivului este şi singura care îl recomandă pentru cea mai înaltă funcţie în PNL. Nenorocirea pentru Florin Cîţu este că statutul de premier nu este veşnic şi într-o coaliţie de 4 partide este la mâna fiecăruia dintre ele. Apele sunt atât de tulburi în arcul guvernamental încât am putea asista la momentul penibil pentru PNL de a avea drept favorit în alegerile interne un premier pe cale de a fi el însuşi remaniat de partenerii de guvernare. În cor, Stelian Ion, Cristian Ghinea şi Cristian Seidler au reclamat absenţa realizărilor guvernamentale - n-am livrat ce aşteptau oamenii! În consecinţă, vicepremierul  USR, Dan Barna, a anunţat un Comitet Politic al USRPLUS, în 28 august, când va prezenta "un raport de progres cu ce am făcut la guvernare". Dar nici până în 28 august, Florin Cîţu nu poate dormi liniştit. Partenerii lui Dan Barna de la Plus, prin vocea remaniatului Vlad Voiculescu l-au prezentat mai grav afectat decat Liviu Dragnea de flagelul corupţiei în scandalul Cîţugate. Un diagnostic dur, care îl trece în terapie intensivă pe Florin Cîţu. Şi aici branula pentru perfuzii i-o montează Ioana Mihăilă cu oarecare neindemanare de natura sâ-i spargă venele, dată fiind calificarea în alte domenii. Aprecierea legată de doamna ministru al Sănătăţii nu este o răutate gratuită. De la numirea în funcţie domnia sa a fost contra curentului guvernamental. Când anunţă premierul relaxări, doamna ministru propune restricţii.

Florin Cîţu candidează la cea mai înaltă funcţie în PNL din postura de prizonier al USRPLUS. O remarcă a lui Cristian Seidler, la limita unei persiflări usturătoare, ii recomanda interlocutorului jurnalist să-i spună şi lui Cîţu că locul lui e în USRPLUS. Diabolică remarca inteligentului Seidler! Ea face o radiografie corecta a PNL. Într-un joc dublu şi în înţelegeri pe sub masă separate, Ludovic Orban şi Florin Cîţu au dus campanii politice reuşite. Şi-au demolat cu succes concurenţa, i-au devoalat public nimicnicia, au lăsat-o goală în faţa publicului. S-au trezit fără să-şi dea seama jucând cu armele USR: au vinovaţi în loc de soluţii. Rezultatul: jocul în PNL a ajuns acum să îl facă USRPLUS. Într-adevăr, Florin Cîţu este cel care a băgat duşmanul în casă. Cealaltă tabăra îl acuză pe Ludovic Orban. Mai contează? Scandalul public costă şi casa este pe cale să fie trecuta pe numele creditorilor: USRPLUS o va renova şi va scrie caligrafic impecabil: Fără penali în funcţii publice! Se referă la Orban? Se referă la Cîţu? Sau se referă la amândoi? Nu mai contează! Pentru PNL este prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite