Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum închină UDMR autonomia cu resurse cu tot Rusiei

55
19 Sep 2014 12:07:51
Bogdan Diaconu
Lecţia autonomiei se transmite de la dreapta la stânga, iar resursele României de la stânga la dreapta
Lecţia autonomiei se transmite de la dreapta la stânga, iar resursele României de la stânga la dreapta

O analiză excepţională a jurnalistului Stelian Negrea ne arată cum Rusia şi Ungaria pot pune mâna pe gazele României prin autonomia propusă de UDMR. Proiectul separatist prevede preluarea resurselor din cele trei judeţe, aşadar şi din Mureş unde se află 62,5 la sută din gazele naturale ale României. Iată că dacă separatismul etnic se dă din mână în mână, de la Putin la Orban şi de la Orban la Hunor, resursele României fac drumul invers.

Analiza lui Stelian Negrea (AICI) este unică în peisajul presei româneşti şi trebuie nu doar salutată, ci şi promovată, pentru că ne arată cu cifre cum în spatele politicii separatiste maghiare stau interesele tandemului ruso-maghiar. Pentru că, în afară de gaz, ne arată studiul citat, mai există în cele trei judeţe ape minerale, dar şi păduri (cele care nu au fost deja tăiate şi vândute de liderii UDMR). Am acuzat de mult timp intromisiunea Rusiei în planurile secesioniste maghiare, dar analiza economică amintită vine să dea chip şi substanţă acestui amestec. Era evident că Ungaria are interese economice în Transilvania, pe care şi le urmăreşte şi în clipa de faţă prin retrocedări abusive, prin promovarea firmelor maghiare, prin epurarea românilor din liceele care devin maghiare peste noapte, dar apariţia gazului României în joc mută miza pe un cu totul alt nivel.

Între UDMR, Ungaria lui Orban şi Rusia lui Putin se poate pune deja semnul de egalitate în opţiuni şi interese. Va trezi măcar acest lucru atenţia autorităţilor în drept pentru a îndepărta UDMR de la butoanele României pe care le foloseşte ca să ne asigure un viitor de servitute? Dacă nu oprim UDMR, România îşi va pierde independenţa, teritoriile şi resursele. Mai e nevoie de alte argumente ca să scoatem UDMR în afara legii?

Am atenţionat în egală măsură că UDMR s-a radicalizat de când merge pe mâna lui Viktor Orban, sfătuitorul oficial şi constant al lui Kelemen Hunor, agentul prin care influenţează politica României la cel mai înalt nivel, dar faptul că ne confruntăm acum cu un proiect de lege care să cedeze resursa de gaz a României, cea pe care ne bazăm ca să fim independenţi de Rusia, ar trebui să ne seteze pe un fel de cod roşu în ceea ce priveşte riscurile la adresa viitorului ţării.

Devine astfel clar că etnicii maghiari sunt carne de tun pentru politicienii UDMR, un fel de masă amorfă folosită ca presiune pentru lucruri mult mai importante, cum de exemplu îngenuncherea definitivă a statului român. În timp ce noi sesizăm aceste riscuri, UDMR se află însă la guvernare, are acces la documente clasificate şi reprezintă statul român. Între UDMR, Ungaria lui Orban şi Rusia lui Putin se poate pune deja semnul de egalitate în opţiuni şi interese. Va trezi măcar acest lucru atenţia autorităţilor în drept pentru a îndepărta UDMR de la butoanele României pe care le foloseşte ca să ne asigure un viitor de servitute? Dacă nu oprim UDMR, România îşi va pierde independenţa, teritoriile şi resursele. Mai e nevoie de alte argumente ca să scoatem UDMR în afara legii?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

55 Comentarii

Marin Puscasu
19.09.2014, 14:09:57

Adica, daca UDMR-ul ar reveni asupra proiectului autonomiei asa-zisului Tinut Secuiesc si ne-ar face o "concesie" si ar spune ca renunta sa mai ceara si resursele, dumneavoastra ati fi de acord cu ei? Asta era problema? Mergeti prea departe cu rationamentul. Am mai spus asta: discutam si teoretizam despre un lucru care nu exista si nu trebuie sa existe sub nicio forma. Si aceste discutii sterile fac bine doar "autonomistilor", fiindca lasa impresia ca ar exista intradevar o problema, ca e loc de discutat si de negociat. "Tinutul Secuiesc" nu a existat, nu exista si nu va exista vreodata. Asta e discursul nostru. Punct.

+3 (15 voturi)
Tiberiu Kvasznicza
19.09.2014, 15:03:13

Perfecta dreptate Stimabile Marin Puscasu...prostia umana..nu are...granite in intreg UNIVERSUL...nu are importanta...proiectul in SINE.El este COMBATUT..nu ..pe puncte..ci in intreg ansamblul de catre..un.."PUI" de vadim..pe nume de diacon..acest puisor..auriu si zglobiu...trage un semnal de alarma..nu pt...faptul ca..Taxele acelor regiuni..si nu numai ale acelor REGIUNI pleaca spre Bucuresti si se introc prea putin Bani...in TERITORIU!...el trage acest semnal de alarma..adica FOCUL spre CAMINUL lor al capitalei..care se imbogateste..pe zi ce trece..iar..la REDISTRIBUIRE..zonele...care POMPEAZA ..mai multi bani...la BUGET...primesc prea putin..pt minimul NECESAR...adica..pe intelesul tuturoa...DAI TREI LEI...si primesti inapoi..UN leu pt ..ca te descurci oricum...ceea ce..nu este chiar asa ! Din punct de vedere ECONOMIC...foarte multe ZONE ale tarii si aici nu ma refer doar la zona...Covasna sau harghita sau mures..ci ma refer..la zonele ...vaste ale transilvaniei..si a banatului..sunt PACALITE SISTEMATIC..de catre capitala..la REDISTRIBUIREA de fonduri!..adica..se dau banii..unor..zone...care intradevar aduc un APORT valabil si pozitiv..si se redistribuie altor zone mult mai PUTUROASE..asta..este..realitatea nu ca..din aceasta autonomie......cei din acea zona autonoma ar VINDE gazele la..RUSI o aberatie mai mare nu am citit..dar..asa este prostia umana nu are margini in UNIVERS!

-8 (14 voturi)
Tiberiu Kvasznicza
19.09.2014, 15:29:04

as mai avea o intrebare la dumneata..esti cumva PUSCAS marin?

-5 (11 voturi)
Marin Puscasu
19.09.2014, 17:02:32

Mi-ati descifrat pseudonimul, dar n-am cu ce sa va rasplatesc intuitia decat cu un modest +1. Semnat: Puscasu Marin.

0 (6 voturi)
ion creangă
19.09.2014, 16:07:22

D-le Diaconu! Eu sint si mai paranoic ca dv! Eu cred cá piná la urmá secuii cu Orban si cu Putin o sá vrea sá stationeze arme nucleare si rachete intercontinentale rusesti in "regiunea autonomá"! Dacá incá nu ati fost anul acesta in concediu, eee, ar cam fi cazul sá mergeti, sinteti cam obosit!

0 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (55)

Modifică Setările