Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum îşi asumă Guvernul numărul persoanele decedate după externare. Orban: „Dacă nu eşti sănătos nu poţi să te bucuri de alte drepturi”

25
16 Jul 2020 19:50:24
Autor: Lizeta Oprea
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu poate să-şi asume decesele persoanelor cu COVID-19 care au refuzat internarea şi care au murit apoi acasă.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat de jurnalişti cine îşi asumă decesele persoanelor care au murit după ce au solicitat externarea sau au refuzat internarea în spital.

„Cum să îşi asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile, care au fost anulate prin decizii ale Curţii Constituţionale, luate la solicitarea Avocatului Poporului? Dreptul la viaţă şi dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale. Dacă nu eşti sănătos nu poţi să te bucuri de alte drepturi, nu poţi să te duci la muncă, nu poţi să te duci să te distrezi, nu poţi să te duci în concediu. Obiectivul nostru fundamental a fost să asigurăm dreptul la sănătate şi dreptul la viaţă. N-aş vrea să vă dau exemple despre oameni, fiecare ce-a păţit, mulţi dintre ei oameni care erau sceptici în privinţa virusului. Eu nu-mi doresc ca un român să ajungă să înţeleagă pericolul numai dacă se întâmplă ceva unui apropiat”, a răspus premierul joi seară, la Parlament, unde a mers pentru a-i convinge pe senatori să voteze legea privind carantina şi izolarea, conform hotnews.ro

Premierul a mai afirmat că, din punctul său de vedere, există doar oameni sănătoşi şi oameni bolnavi. „Din punctul meu de vedere, nu există decât oameni sănătoşi şi oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul şi că, odată infectat, nu poate dezvolta o formă gravă. Povestea asta cu asimptomatici, mai puţin simptomatici, mai mult simptomatici este o poveste”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Oscar La Fontaine
16.07.2020, 19:56:21

Declarație de un nazism feroce, nu am mai pomenit așa ceva!

-1 (15 voturi)
Oscar La Fontaine
16.07.2020, 19:58:22

Dar cine își asumă moartea bolnavilor cronici opriți la poarta spitalului, lipsiți de tratament pentru că spitalele sunt blocate pe covid? Cine își asumă pericolul creat de trimiterea sparangheliștilor în Germania și aiurea?

+3 (11 voturi)
Till Eulenspiegel
16.07.2020, 20:16:03

goebbels, mengele si heydrich ar fi invidiosi

+2 (10 voturi)
defu gabi
16.07.2020, 20:19:48

Liberalii pe care ii stiu eu, fosti detinuti politici, n-au nimic in comun cu astia... Ba chiar nici nu vor sa auda de ei... Nu stiu ce specie eronata de oameni populeaza azi PNL-ul... In orice caz nu liberali... Dar acelasi lucru e valabil si la celelalte partide. Pe emblema scrie una, in partid e alta... Social-democratii au cea mai mare densitate de membri latifundiari, proprietari si afaceristi - adica nimic social-democrat in ei... La celelalte, mai mici, aceeasi poveste...

+3 (7 voturi)
leuldinpanjshir99
16.07.2020, 20:24:19

Sa si-i asume slugoii psd-oi din CCR si de la Avocatul Poporului ... Si Ciuma Rosie care inca tergiverseaza adoptarea legislatiei de resort ...

-1 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (25)