Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cum îşi face Onţanu campanie electorală în Duminica Ortodoxiei: preoţi, icoane, agheasmă şi slujbă în aer liber

12
21 Mar 2016 12:11:06
Autor: Mădălina Mihalache
Neculai Onnţanu le cerea locuitorilor Sectorului 2 să ridice icoanele sus FOTO Captură
Neculai Onnţanu le cerea locuitorilor Sectorului 2 să ridice icoanele sus FOTO Captură

În Duminica Ortodoxiei, prima duminică din postul Paştelui, primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu a adus un alai de preoţi care au ţinut o slujbă în aer liber, i-au stropit cu aghiazmă pe locuitorii Sectorului 2 şi icoanele ridicate la îndemnul edilului care vrea să-şi reînnoiască mandatul în iunie.

La intrarea în parcul „Grădina Icoanei“, un banner mare anunţă că Neculai Onţanu „investeşte în spiritualitate“. Pentru a o demonstra a chemat zeci de preoţi la o manifestare religioasă cu ocazia zilei cunoscută în calendarul ortodox ca „Duminica Ortodoxiei“.  După liturghia de la Biserica Icoanei, Onţanu le-a dat întâlnire locuitorilor din Sectorul 2  la o procesiune care a avut loc în parcul Grădina Icoanei. Fotograful şi producătorul Vlad Petri a fost în Parcul Icoanei pentru a documenta evenimentul din sectorul 2.  

Icoana „Maicii Domnului“, care a lăcrimat de două ori până acum conform BOR, a fost adusă special de la Mitropolia Clujului pentru a participa la evenimentele din sectorul 2 dedicate Duminicii Ortodoxiei. Toţi credincioşii au avut cu ei o icoană sau mai multe pentru a fi sfinţite de soborul de preoţi prezenţi la manifestarea organizată de Onţanu.

Primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu, cel care va candida pentru încă un mandat la alegerile din iunie, a jucat rolul părintelui spiritual pentru locuitorii din Sectorul 2, cărora li s-a adresat spunând:  „Respectăm şi ocrotim toate religiile. Între toate, ortodoxia este maica neamului românesc. O iubim cum ne iubim părinţii. O comunitate de oameni vrednici şi de onoare, aşa cum este comunitatea Sectorului 2, nu ar putea înfrunta greutăţile vieţii, dacă nu ar avea şi credinţă. Şi acum, dragi credincioşi, să facem un exerciţiu de ridicare a icoanelor noastre. Pregătiţi-vă! Icoanele sus!“.

Enoriaşii au ridicat cu toţii icoanele sus. „Părinte episcop, aveţi o imagine extraordinară a credinţei oamenilor noştri din Sectorul 2 care au venit la această importantă sărbătoare. Vă mulţumesc cu recunoştinţă! Sănătate şi cu Dumnezeu înainte!“, a continuat Onţanu. „Cu Dumnezeu înainte“, s-a auzit dinspre mulţime, care s-a deplasat apoi către locul de sfinţire al icoanelor. Sfinţirea s-a făcut la grămadă. Preoţii stropeau în stânga şi în dreapta mulţimea.

Prima duminică din Postul Paştelui a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (anul 843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

Imaginile îi aparţin lui Vlad Petri

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

mitrut
21.03.2016, 12:32:39

Nici nu mai stii care e mai mafiot: Ontanu ca se foloseste de popi pentru a aduna voturi, sau popii ca se "lasa folositi" de Ontanu pentru a aduna bani!

+6 (6 voturi)
Adrian Foangă
21.03.2016, 16:38:15

Cum iese hotul asta mereu primar ramane o enigma. Cati mici, cate galeti, cat zahar le da mai frate celor din sectorul 2 ca sa-l puna primar?!

+4 (4 voturi)
Adrian Fidi
21.03.2016, 12:36:53

saracu

+4 (4 voturi)
Tăunu
21.03.2016, 13:37:04

Politicianul român iubeşte la nebunie ortodoxia. Şi cum nu ar iubi-o, ce afaceri minunate se pot face cu banii statului, deturnaţi către biserici. Căci cei dulce decât să dai din banii statului vreo 13 milioane de lei la biserică, să dau un exemplu. Biserica semnează că a primit 13 milioane de lei dar, nu primeşte decât 8 milioane lei, restul de 5 milioane este şpaga împărţită între politicienii veroşi şi înalţii prelaţi. Căci cum altfel ar avea porcii ăştia castele şi limuzine de lux. Şi, atenţie, banii bisericii nu sunt controlaţi de stat, Curtea de Conturi nu se bagă peste biserică.Nu am auzit niciodată ca, Curtea de Conturi să prezinte modul cum sunt folosiţi purcoiul de bani daţi de stat pentru Catedrala Mântuirii Neamului !

+5 (5 voturi)
Schnauzer Berger
21.03.2016, 16:53:05

Bănănăie popii în intersecții cu babe cu fuste lungi după ei!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările