Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum lucrează Tudorel Toader pentru infractori. O dovadă

59
20 Feb 2019 20:07:08
Liviu Avram
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader

Tudorel Toader a spulberat orice urmă de îndoială: ministrul actual al Justiţiei este angajat cu normă întreagă, pe faţă, în salvarea infractorilor de rang înalt. Dovada ne-o furnizează chiar ordonanţa de urgenţă pe care a adoptat-o marţi Guvernul României.

Pe lângă celelalte nenorociri pe care le aduce ordonanţa, Tudorel Toader a strecurat şi o prevedere extrem de parşivă, sub forma unei noi atribuţii pentru Secţia de investigaţie a magistraţilor. Conform acesteia, respectiva Secţie asigură „exercitarea şi retragerea căilor de atac în cauzele de competenţa secţiei, inclusiv în cauzele aflate pe rolul instanţelor sau soluţionate definitiv anterior operaţionalizării acesteia”.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că în toate dosarele în care sunt implicaţi magistraţi, secţia poate să exercite apelul, dar poate şi să retragă un apel deja formulat de unitatea de parchet de la care a preluat dosarul. De asemenea, la cauzele deja judecate definitiv şi în care de asemenea au fost implicaţi magistraţi, Secţia primeşte dreptul de a exercita căile de atac extraordinare.

Pe cine poate ajuta o asemenea prevedere? Păi să ne uităm ce s-a întâmplat pe 14 iunie anul trecut. Potrivit Hotnews, Sebastian Ghiţă a fost achitat într-un dosar DNA în care a fost judecat alături de alţi inculpaţi, printre care şi doi magistraţi: Liviu Tudose, fost şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi fostul său adjunct, Aurelian Mihăilă. Evident, DNA a făcut apel.

Îndată ce intră în vigoare ordonanţa lui Tudorel, Secţia specială primeşte capacitatea legală de a retrage acest apel, astfel încât Sebastian Ghiţă să rămână bun achitat. Va purcede Secţia la un asemenea demers? Nu putem spune acum cu certitudine fără să facem un proces de intenţie, dar primele fapte ale acestei Secţii abia înfiinţate ne oferă un indiciu.

Din informaţiile disponibile până acum, undeva pe la jumătatea lunii decembrie anul trecut, unul din inculpaţii din dosarul TelDrum - Liviu Dragnea, investigat la DNA, a depus un memoriu (atenţie: un memoriu, nu un denunţ, nu o sesizare) în care, printre altele, menţiona şi numele unui magistrat. După două zile, un procuror de la Secţia specială s-a prezentat la DNA şi a solicitat dosarul TelDrum, pe motiv că, atâta timp cât acolo apărea şi un magistrat, dosarul era de competenţa acestei Secţii. Chestiunea care se cere lămurită e următoarea: de unde au aflat atât de operativ procurorii din Secţia specială că în dosarul TelDrum a apărut intempestiv şi un magistrat? A existat sau nu o colaborare nelegitimă între autorul memoriului şi procurorii din Secţia specială, menită strict să scoată dosarul lui Dragnea din ghearele DNA? Şi dacă da, cine îi poate ancheta pe aceşti procurori?

La ultima întrebare avem răspunsul: tot Secţia specială şi nimeni altcineva. Iată monstrul care s-a născut sub ochii noştri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

🖕
20.02.2019, 20:26:43

Toate forțele de opoziție la Dictatura Infractorilor ar trebui să-și unească eforturile spre desființarea acestei Secții a PSD și trimiterea Adinei Florea în judecată a Adinei Florea pentru abuz de drept!

+24 (30 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.02.2019, 20:27:14

S-a dovedit inca o data ca am avut dreptate cand avertizam ca spre deosebire de mafia iohannist-limberal-luluțană”, mafia PSD-ista e foarte bine consiliata, ca actioneaza..planificat (etapizat) avand intotdeauna si un ”plan b”, ”de rezerva”, si ca tactica ”pasilor marunti” pe care a adoptat-o Tudorel Toader (constitutionalist cu 10 clase mai stapan pe ”materie” si mai ”oț” dacât toti gargaragii cu facultate de drept din ”opozitia” iohannist-limberal-luluțana) va duce inevitabil la incalecarea Justititiei, misiunea fiindu-i facilitata de ”autismul” celor 4 ani de presedintie la fara frecventa a lui Klovnis Iohannis, si de abuzurile si manariile petrecute in Justitia ”epocii coldist-luluțana-iohannista..!” La fel de multa dreptate am avut si cand am spuca ca ceea ce se intampla acum, in timpul regimului Iohannis-Dragnea-Kovesi, nu are nimic de-a face cu lupta anticoruptie, cu independenta justitiei sau cu statul de drept, ci numai cu conservarea unor privilegii ale unor mafioti din Politica, Armata, Servicii, Politie,Parchete, Tribunale, Mass Media, etc si apararea unor interese legate de influenta, bani si putere. Romanul de rand nu conteza in toata ”chimia” acestor evenimente (sau in ochii celor care le..orchestreaza) decat ca..masa de manevra..! Atat..! Q.E.D..!

-12 (22 voturi)
Paun Al
20.02.2019, 20:37:21

Este imbucurator , ca in sfarsit , ati gasit si dv o dovada ca Tudorel Toader lucreaza pentru infractori. De asta era si este atata indiferenta , atata pasivitate si complicitate cu puterea actuala in societatea romaneasca , ca nu aveam dovada . Pasivitate , indiferenta , complicitate fata de tot ce Dragnea si gasca , prin Tudorel si Parlament , fac contra independentei justitiei , pentru legalizarea hotiei si coruptiei . Iar acum , mai nou , prin sectia speciala , un fel de SS Dragnea ... In sfarsit acum ca ati gasit-o ( dovada ) sa vedeti reactiile puternice ale societatii romanesti fata de constituirea statului infractional ...:)))

+3 (11 voturi)
Lamuritorul
20.02.2019, 20:41:57

Pas cu pas, Tulburel furnizeaza date, dovezi, celor ce, peste 2-3 ani il vor acuza, alaturi de muuulti altii, de constituire GIO.

+7 (9 voturi)
kamy node
20.02.2019, 20:48:42

tu-dorel cu pielea groasa pe obraz

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările