Cum poate fi oprit extremismul maghiar din Ungaria. Direct la graniţă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul HVIM la Gherla, în vara acestui an, o imagine grăitoare despre motivele pentru care i s-a interzis accesul în România
Liderul HVIM la Gherla, în vara acestui an, o imagine grăitoare despre motivele pentru care i s-a interzis accesul în România

Un semnal extrem de important a fost transmis de autorităţile române la graniţa cu Ungaria: extremistul maghiar Toroczkai Laszlo a fost oprit în Vama Salonta şi întors din drum. Pe numele lui exista deja interdicţia de a intra în România pentru activităţi extremiste. Iată aşadar cum poate fi oprită infuzia de anti-românism care vine din Ungaria: la graniţă. Trebuia să fi făcut acelaşi lucru şi cu Vona Gabor astă-vară!

Iată aşadar că se poate. Discret, dar ferm, autorităţile române au pus piciorul în prag şi l-au trimis pe liderul Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), denumire care face referire la Ungaria Mare, să lupte împotriva Trianonului de la el de acasă. Nici nu am fi aflat dacă acesta nu s-ar fi plâns pe contul său de facebook şi în presa maghiară de marea ”nedreptate” care i s-a făcut. Ocazie cu care a oferit încă o justificare interdicţiei accesului său în România, acuzând statul român că ar fi unul „artificial şi frustrat, întunecat, bolnav, rămas în urmă, în care nu se respecta statul de drept”. Dar gura păcătosului adevăr grăieşte. Într-adevăr, am rămas în urmă în privinţa opririi extremiştilor la graniţă, în timp ce Slovacia şi Serbia au apucat-o pe acest drum mai demult, dându-şi seama că nu poţi fi tolerant cu cei care îţi jignesc şi atacă ţara.

Dacă Slovacia l-a putut opri pe preşedintele Ungariei la graniţă, putem să-l oprim şi noi pe Viktor Orban, pe Nemeth Zsolt sau pe Semjen Zsolt, pe parlamentarii sau europarlamentarii ungari care vin în România expres pentru a instiga la destrămarea statului român şi care pur şi simplu nu ne recunosc graniţele şi existenţa ca stat unitar şi suveran! Există vreun motiv mai întemeiat pentru a nu le permite intrarea în România?

Chiar dacă este deocamdată un singur extremist maghiar pe care s-a aplicat legea, sper ca procesul să continue. Vona Gabor se lăuda tot pe pagina de facebook, după scandalul făcut astă-vară, că s-a plimbat în voie prin România şi că nu a păţit nimic. Poate autorităţile române se vor gândi să mărească lista cu interdicţii, au toate motivele! Asta ca să nu mai vorbim efectiv de oficialii maghiari aflaţi în solda Executivului de la Budapesta care nu sunt cu nimic mai prejos de Vona Gabor sau de Toroczkai Laszlo, doar că sunt protejaţi de calitatea lor oficială. Aici, desigur, interdicţia este mai greu de aplicat, pentru că are consecinţe diplomatice, dar dacă Slovacia l-a putut opri pe preşedintele Ungariei la graniţă, putem să-l oprim şi noi pe Viktor Orban, pe Nemeth Zsolt sau pe Semjen Zsolt, pe parlamentarii sau europarlamentarii ungari care vin în România expres pentru a instiga la destrămarea statului român şi care pur şi simplu nu ne recunosc graniţele şi existenţa ca stat unitar şi suveran! Există vreun motiv mai întemeiat pentru a nu le permite intrarea în România?

Păcat că nu-i putem opri şi pe extremiştii maghiari de la noi în acelaşi fel! Din păcate, Constituţia României nu prevede retragerea cetăţeniei române. Există cel puţin o persoană care a abuzat de această calitate suficient de tare încât să nu i se retragă doar decoraţia, ci şi cetăţenia. Nu am înţeles de ce, dacă cineva vrea să ne injure, noi suntem obligaţi să-l primim în casă, ba să-i mai dăm şi funcţii, şi onoruri. Aici, ospitalitatea românească a fost prost înţeleasă. Iar oprirea liderului HVIM la Vama din Salonta şi însoţirea lui cu maşini de poliţie până la reintrarea în spaţiul ungar mi se pare un semn de bun augur. Sper doar să nu fie singular! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite