Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum poate o organizaţie paralelă să facă jocurile într-un partid politic. Studiu de caz: brokerii din Bacău

15
15 Jun 2021 08:28:46
Autor: Radu Eremia
Florentin Iftime, fost şef al USR Oneşti
Florentin Iftime, fost şef al USR Oneşti

În orice partid politic există diferite grupări care se luptă pentru putere. Grupările se formează în funcţie de tipurile de interese, fie ele politice, economice sau personale, precum şi în funcţie de afinităţile ideologice. La Bacău avem însă o noutate: o reţea de brokeri care încearcă să facă jocurile în USR PLUS.

Florentin Iftime (fost preşedinte al USR Oneşti şi consilier judeţean), şeful unei reţele de brokeri din judeţul Bacău, s-a pliat împreună cu colegii săi de business pe structura USR. Brokerii din Bacău au intrat în numeroase filiale locale din judeţul Bacău, ajungând chiar să preia controlul unora dintre ele. 
 
Florentin Iftime şi-a folosit poziţia de şef al reţelei din judeţ pentru a-i convinge pe ceilalţi brokeri pe care îi coordonează să se implice în USR PLUS şi ulterior să acţioneze pentru preluarea unor filiale. Potrivit unor surse politice, în prezent, reţeaua controlată de Iftime face presiuni atât pe membrii din vechiul USR, cât şi membrii din vechiul PLUS, încercând să obţină cât mai multe funcţii de conducere în noua structură comună ce va reieşi după alegerile interne din filială.
 
Din ultimele noastre informaţii susţin că reţeaua de brokeri ar fi bătut totuşi palma cu gruparea PLUS din partid şi că înţelegerea ar primit şi acordul conducerii centrale a PLUS. De altfel, numărul doi din PLUS, Dragoş Tudorache, este direct interesat de filiala din Bacău. Deşi nu are nicio legătură cu judeţul, şi-a deschis acolo un cabinet de europarlamentar.  
 
În toamna anului trecut, Iftime a fost foarte aproape să fie votat pe listele pentru Parlamentul României, însă a fost blocat de Lucian Stanciu Viziteu, preşedintele USR Bacău şi de Cristian Ichim, preşedintele PLUS Bacău. Iftime a reuşit să se pună pe liste cu ajutorul brokerilor membri de partid şi prin diferite jocuri de culise.
 
Însă situaţia s-a schimbat când a conducerile USR PLUS a aflat că Iftime a minţit în ceea ce priveşte cariera politică, adică înainte de a veni în formaţiunea condusă de Dan Barna a mai fost membru PSD. Prin urmare, Iftime a fost exclus din partid. Trecutul lui Iftime a fost dezvăluit de un ziar controlat de PSD, formaţiunea care s-a grăbit să lovească în cel despre care credea că va fi pe listele pentru Parlamentul României. 
 
Printre cei care fac parte din reţeaua controlată de Iftime se numără Gheorghe Saftiuc, vicepreşedinte USR la nivelul judeţului Bacău, Alexandru Marcu, preşedinte USR Moineşti, Ionuţ Vasilică, vicepreşedinte USR Dofteana, Cătălin Scânteie, vicepreşedinte USR Podu Turcului. Parţial, fostul preşedinte al USR Oneşti mai controlează oameni în cel puţin trei localităţi rurale şi într-un oraş din judeţul Bacău. Cert este că şi în condiţiile în care fostul lider de la Oneşti nu are cum să candideze, acesta tot îşi va plasa oamenii în diferite structuri de conducere de la nivel local. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Ionel Marcu
15.06.2021, 08:57:25

„...=aceeași mizerie”?

-5 (5 voturi)
Depeter
15.06.2021, 09:12:42

Totusi, daca sunt brokeri e ceva ilegal?!

+2 (2 voturi)
The Fog
15.06.2021, 09:21:41

Politica. Pe de alta parte, era mai rau daca se afla de trecutul in PSD... iar PSD nu zicea nimic. S-ar fi putut sa fie vorba de o cartita in misiune (ca multi alti membri "plantati" in aceste noi partide care ar putea clatina barca intereselor transpartinice traditionale). Daca omul a fost in PSD e o bila neagra. Dar trebuie vazut si de ce a plecat. Ghioceii pleaca la fel de des din PSD precum cainii de langa macelarie. Iar faptul ca s-a priceput sa isi mobilizeze breasla in politica arata talent organizatoric, oricum te-ai uita.

+4 (4 voturi)
imsi2 imsi2
15.06.2021, 09:50:19

Pai brokrajul ii o meserie onorabila nu vinde la colt de strada. Problema cu PSD ul ii minora si arata ca omul se stie orienta. Sigur ca a impins brokerii in fata ca doara nu era taietor de iarba la caini ca majoritatea vechilor tovarasi USR isti guralivi, bautori de ceaiuri in ceainarii (altceva nu si permiteau) . Asta i problemaca pune el mana pe putere ca i da deoparte pe incompetntii care se extaxiaza in fata gunoaielor a sobolanilor si a plosnitelor.

-6 (6 voturi)
imsi2 imsi2
15.06.2021, 09:57:08

Ce articol tovarasesc ! Sariti ca proletariatul USR ii dat de o parte de noii imburgheziti ! Vai de mine taietorii de frunze la caini se simt amenintati de lucratorii bursei din bucuresti (la bacau nu este bursa) care vind scump ce cumpara ieftin ! USR sa i scoata in afara legii ca ameninta pe vechii tovarasi care cum au manifestat ei contra PSD ! Ce or fi avut cu PSD ul nu stiu ca doara la Bacau primar era un pnl ist ??? nu s sigur dar stiu ca a fost o isterie generala (nu la bacau ci la Bucuresti de bucurie)

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările