Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum se prăbuşeşte Parlamentul protejându-i pe corupţi. Astăzi, cazul Şova (PSD)

7
25 Mar 2015 17:57:55
Bogdan Diaconu

Votul de astăzi din Senat pentru salvarea senatorului PSD Dan Şova de la arest reprezintă doar o nouă lovitură de baros dată credibilităţii Parlamentului, după salvarea lui Varujan Vosganian şi Laszlo Borbely de urmărirea penală! Ca şi în celelalte cazuri, PSD şi PNL au lucrat în tandem, încercând de exemplu la Cameră să-l salveze pe liberal prin lipsă de cvorum.

În felul acesta, Parlamentul devine, în opinia publică, din cel mai important factor al democraţiei, cel mai mare luptător împotriva justiţiei. Totul după ce PSD şi PNL au promis că vor face şi vor drege în sensul că se vor lepăda de corupţi. Nimeni nu ar mai trebui să creadă PSD şi PNL când vorbesc de curăţenie şi reformă. Este doar din vorbe. Şi PNL a promis acelaşi lucru şi l-a salvat pe Varujan Vosganian fără ezitare, după care a contribuit din plin la „nevinovăţia” lui Borbely.

Partidele vechi şi sateliţii lor sunt moartea oricărei reforme. A te aştepta de la PSD şi de la PNL să fie o soluţie pentru România prin nu ştiu ce transformare lăuntrică este tot una cu a-i pune şefi la Banca Naţională pe condamnaţii pentru tâlhărie pe motiv că s-au pocăit şi de acum înainte vor duce o viaţă nouă!

Cât ne vom mai lăsa păcăliţi de vorbele pompoase despre reformă ale PSD şi PNL? Există o dorinţă majoră a societăţii româneşti de a scăpa de PSD de la guvernare, şi mă alătur ei. Se întreabă cineva ce facem ulterior, cum se vor năpusti liberalii şi pedelişti revopsiţi la ciolan ca să facă exact ce face acum PSD? La votul pentru a-i scăpa de corupţi cele două partide s-au comportat similar.

Partidele vechi şi sateliţii lor sunt moartea oricărei reforme. A te aştepta de la PSD şi de la PNL să fie o soluţie pentru România prin nu ştiu ce transformare lăuntrică este tot una cu a-i pune şefi la Banca Naţională pe condamnaţii pentru tâlhărie pe motiv că s-au pocăit şi de acum înainte vor duce o viaţă nouă!

Atunci când România are de schimbat o guvernare coruptă PSD cu o guvernare a corupţilor din PNL, rezultatul este acelaşi dezastru pe care îl trăim în ultimii 25 de ani. Alternanţa la guvernare este alternanţa la corupţie. Dacă aceasta este democraţie, nu e de mirare că Parlamentul se prăbuşeşte tot mai tare în sondajele de opinie. Până acum, singura şansă a românilor a fost să schimbe corupţii între ei. Am văzut unde ne-a dus această tehnică. Şi pot prezice că la fel se va întâmpla şi în continuare. Dacă nu ne lepădăm de partidele vechi şi nu venim cu o alternativă.

Partidul România Unită reprezintă această alternativă. Parlamentarii PRU au votat favorabil în toate cazurile de urmărire penală şi de solicitare a arestării la Camera Deputaţilor. Inclusiv în cazul de astăzi, al liberalului Theodor Nicolescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

aurel aurel
25.03.2015, 18:10:03

tot parlamentul trebuie desfiintat...nu ne reprezinta pe noi....se reprezinta doar pe ei.

+4 (4 voturi)
Nicholas Kazan
25.03.2015, 18:51:41

Parlamentul este o gașcă, gașcă de loaze, de javre politice, care trebuie desființat. Dacă Iohannis nu se pronunță rapid împotriva imbecilității acestora, va pierde o șansă extraordinară, și credibilitate.

+4 (4 voturi)
miron miron
25.03.2015, 19:42:44

Domnule Bogdan, cine este PRU ? un patrtid din trei parlamentari, daca va mai pun si pe dv. O speranta mai avem, doar in marele PNL, un partid pe care poporul roman il va mandata la viitoarele alegeri, un partid pe care se va sprijini domnul Iohannis, poate langa acest partid, va veti gasi menirea.

+4 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
26.03.2015, 21:39:24

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
25.03.2015, 18:31:55

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările