Politică

articolul anterior articolul urmator

Cum a reacţionat Duckadam după ce Donald Tusk l-a oferit ca exemplu românilor. Portarul de legendă nu a fost invitat la Ateneu

35
11 Jan 2019 10:05:50
Autor: Sebastian Zachmann
Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Fostul mare portar Helmuth Duckadam s-a declarat emoţionat după ce polonezul Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, l-a oferit drept exemplu românilor în discursul susţinut la Ateneu, la ceremonia în care România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Duckadam, în prezent preşedinte de imagine al FCSB, nu a fost invitat la eveniment.

„Am văzut cu familia evenimentul. Am fost surprins pe finalul discursului, când mi s-a pomenit numele. Nici prin cap nu-mi trecea că va spune asta! Sunt foarte mândru şi foarte fericit că mi se pomeneşte numele la un asemenea nivel. Sunt foarte emoţionat! Mi s-a părut un moment unic şi de aceea m-am uitat la acest eveniment, chiar dacă nu mă mai interesează politica.

Nu, nu am fost invitat la acest eveniment. Dacă aş fi fost acolo, emoţiile ar fi fost foarte mari! Mă bucur că şi după 33 de ani performanţa Stelei este apreciată. Sper că se vor găsi resurse pentru a ajuta sportul românesc, pentru că am decăzut”, a declarat Helmuth Duckadam la TV Digi Sport.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima sa maşină, o Dacia.

„Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din o mie nouă sute optzeci şi şase (1986), când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu“, a spus Tusk. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Paun Al
11.01.2019, 10:17:06

Gazda reuninunii , d-na Dancila si-a invitat in primul rand tovarasi de lupta si sinecuri din PSD si pe cei cu cazier corespunzator ... :))))

+15 (19 voturi)
Lucifer
11.01.2019, 10:29:37

Unii zic că penaltiurile se ratează nu se apără....

+2 (8 voturi)
Un cititor
11.01.2019, 10:34:54

Duckadam, la acest eveniment f f important nu au avut loc personalitatile Romaniei, ci doar infractorii PSD-iti : vechi si noi. Crezand ca le mai ridica imaginea . VAX ! O blasfemie la ceea ce noi consideram sfant - tara !

+11 (13 voturi)
Un cititor
11.01.2019, 10:47:21

..La acest eveniment, Veorica a enumerat/pronuntat prezenta in sala a catorva "personalitati" PSD-iste ex. comunistul Tariceanu de a carei realizari este probabil "ametita" . Nu-si mai putea aminti si de alte personalitati: de invitat sau prezente acolo. Ex. nimeni nu a amintit de prezenta Patriarhului Romaniei -o personalitate importanta tarii, nu doar prin functie, ci si inafara functiei. Cati i-au citit CV-ul !?

+2 (10 voturi)
florin bala
11.01.2019, 10:39:22

adevaru' il stie toata lumea, ca totu' a fost numai pur noroc ... pe scurt, cand te-arunci, daca nimeresti pe partea pe care vine mingea, mai aperi cate ceva ... daca sari in partea opusa,s-a terminat ...

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (35)